Τα Μαρτιάτικα Σάββατα Τέχνης

Με επιτυχία εγκαινιάστηκαν τα Μαρτιάτικα Σάββατα Τέχνης του ζωγράφου, περφόρμερ, λογοτέχνη και θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου στο ART STUDIO EST- LA CHAMBRE, Πρατίνου 87 και Αντήνορος, (περιοχή Εθν. Πινακοθήκης).

Καλλιτέχνες και φιλότεχνοι θαύμασαν τα ποικίλα εικαστικά έργα που εκτίθενται στο χώρο με τίτλο ΕΠΙΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ.

Πρόκειται για ζωγραφικά έργα και σχέδια του με μικτά υλικά και τεχνικές, επιζωγραγισμένα αλίκτυπα ξύλα και κεραμικά πινάκια που έχει φιλοτεχνήσει πρόσφατα στην Αθήνα, το Παρίσι και το Αργοστόλι. Παρουσιάζονται επίσης συλλεκτικές εκδόσεις τέχνης και ποιητικά βιβλία του στην Ελληνική, Αγγλική και Γαλλική γλώσσα.

Οπως επεσήμανε η ιστορικός τέχνης Αννίτα Πατσουράκη: Το προσωπικό ιδίωμα του Κώστα Ευαγγελάτου βασίζεται στην ποιότητα του σχεδίου και στην εσωτερικότητα, με χαρακτηριστικές ζωγραφικές συνθέσεις, διεισδυτικές ματιές που καθορίζονται από την ένταση της σχεδιαστικής γραμμής και εννοιολογικά στοιχεία που πάντα διευρύνει με στυλιστικές τάσεις και θεματογραφικές περιοχές, συνεχίζοντας διαρκώς την προσωπική του έρευνα.

Παράλληλα εκτίθενται λίθινες γλυπτικές κατασκευές, με γεωμετρικά και βιομορφικά σχήματα, ιδιαίτερης απλότητας και αρμονίας, που έχει κατασκευάσει ο νέος καλλιτέχνης Ντάνυ Μαρτζόκας.

Ο οικοδεσπότης ευχαρίστησε όλους για το συνεχές ενδιαφέρον τους για τις δημιουργίες, τις εκδόσεις και τις δράσεις του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η συνεργασία του με την Galerie LOC’ ART PARIS.

Σε ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα η Σαββατιάτικη συνάντηση τέχνης ολοκληρώθηκε με Κεφαλονίτικο κρασί, εδέσματα και ευχές.

ART STUDIO EST-LA CHAMBRE

ΠΡΑΤΙΝΟΥ 87 ΚΑΙ ΑΝΤΗΝΟΡΟΣ

(πίσω από την Εθν. Πινακοθήκη)

ΑΘΗΝΑ 116 34.

Επόμενα Σάββατα τέχνης: 10, 17, 24, 31 Μαρτίου 2018.

Ωρες επίσκεψης: 12 μ.-3 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη. Π.Α. Τηλέφωνο 210-7294259, 6944-621286.