Τα νέα «Νέα Ελληνικά»…

«Νταουνιάσου και τσίλαρε ρε μ@λάκα».

Ο νεαρός –που καθόταν δίπλα μας στην ταβέρνα– απευθυνόταν σε συνομήλικό του που στεκόταν όρθιος και για κάποιο λόγο ήταν αναστατωμένος!

Κάθισε ο όρθιος και ο φίλος του συνέχισε:

«Ο μι τζι, σκέτο παλτό φαίνεσαι… φεϊλάς. Πάλι λάσπη έγινες;»

Ο νεοφερμένος νεαρός έμενε αμίλητος ενώ εγώ πάσχιζα να καταλάβω τι συνέβαινε έχοντας άγνοια των νέων «Νέων Ελληνικών» που χρησιμοποιεί σήμερα η νεολαία.

«Σπικάρησε ρε μ@λάκα».

Μετά από ένα διάστημα σιωπής ο νεοφερμένος μίλησε:

«Τέσπα ρε μ@λάκα, πώς να μη γίνω λάσπη; Η γκόμενα αποδείχτηκε αβαβάς. Δεν έχει τίποτα ντρίμι…»

Το μόνο που με έπειθε ότι βρισκόμουνα στην Ελλάδα και ο διάλογος ήταν μεταξύ Ελλήνων είναι το γνωστό σήμα κατατεθέν «μ@λάκα» σε όλες του τις κλίσεις.

Την αμηχανία και έκπληξή μου κατάλαβε ο γιος των φίλων μας με τους οποίους συντρώγαμε και προθυμοποιήθηκε να κάνει το… διερμηνέα. Σας μεταφέρω το διάλογο των δύο νεαρών σε σκέτα Νέα Ελληνικά:

Καθήμενος: «Κάτσε κάτω και χαλάρωσε ρε μ@λάκα».

Καθήμενος: «Ω Θεέ μου, σκέτος αποτυχημένος φαίνεσαι… αποτυχημένος. Πάλι μέθυσες;»

Καθήμενος: «Μίλησε ρε μ@λάκα».

Νεοφερμένος: «Τέλος πάντων ρε μ@λάκα, πώς να μη μεθύσω; Η γκόμενα αποδείχτηκε ψεύτικη. Δεν έχει τίποτα το ονειρικό πάνω της…»

Η συζήτηση των δύο νεαρών συνεχίστηκε στην ίδια άγνωστη σε μένα γλώσσα!

Πρόκειται για μια κατάντια που θλίβει και προκαλεί μεγάλες ανησυχίες. Η γλώσσα των γλωσσών, τα Ελληνικά, κατακρεουργούνται από τους νέους που πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό γίνονται μοντέρνοι και… «κουλ»!!!

Στη θλιβερή αυτή κατάσταση συνδράμουν τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, που χρησιμοποιούν ξένες λέξεις κατά κόρον και στις περισσότερες περιπτώσεις λανθασμένα!

Προ ημερών ενώ περίμενα στο οδοντιατρείο τη σειρά μου, έπεσε το μάτι στο εξώφυλλο ενός περιοδικού μόδας. Πιστέψτε με. Από τις 50 τόσες λέξεις που αναγράφονταν για το περιεχόμενό του, είναι ζήτημα αν 6-7 από δαύτες ήταν ελληνικές!

Μετά ακούς σε τηλεοπτικά προγράμματα της συμφοράς τις λεγόμενες «γλάστρες» να φιλοφρονεί η μία την άλλη: «Είσαι πολύ μπιούτιφουλ…», «όχι καλέ εσύ είσαι σούπερ…». Ή σε ραδιοφωνικούς σταθμούς τις… «ελληνικούρες» τής συμφοράς: «Συνεχίζουμε με χιτς των σέβεντις και έϊτις…».

Δεν ξέρω βρε παιδιά αλλά αν συνεχίσουμε έτσι πολύ φοβάμαι ότι ο διάολος θα μας πάρει και θα μας σηκώσει ή όπως λέει ο νεοέλληνας «ο ντέβιλ γουίλ τέϊκ ας και λιφτ ας…»

Περαστικά μας ως κοινωνία…

«Να έχετε μια γκουντ γουίκ…» 

Υ.Γ.: Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα γλωσσικά έκτροπα στην Ελλάδα, ο απόδημος ελληνισμός κάνει ότι μπορεί για την προώθηση της γλώσσας μας και τη διατήρηση των ηθών και εθίμων μας. Για άλλη μια φορά ο απόδημος ελληνισμός θα αποδειχθεί σωτήρας…

  •  Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση και εγώ θα το μεταβιβάσω: georgemessaris@gmail.com
  •  Μία από τις τελευταίες παραγωγές ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Γιώργου Μεσσάρη: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ –  ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ. Για να αποκτήσετε το DVD επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http:// www.omegadocumentaries.com ή επικοινωνήσετε με τον ίδιο στην προαναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση.
Η πανάρχαια, πανέμορφη και αξεπέραστη ελληνική γλώσσα δολοφονείται καθημερινά στη μοντέρνα Ελλάδα!