Τα ντοκουμέντα διαψεύδουν όσα ισχυρίζεται ο Θεόφιλος στη …«ναυαρχίδα» του!

Θ. Μιχαλάτος

Παντελιός:

Αποστομωτική απάντηση στο Θεόφιλο!

Η «συνέντευξη» του Θεόφιλου με θέμα τον απολογισμό των δύο χρόνων της θητείας του στο ασφαλές περιβάλλον της ιδιόκτητης ναυαρχίδας του ολιγαρχικού συστήματος του που στο χθεσινό φύλλο του «Η» ήταν πρωτοσέλιδη, προκάλεσε και την σκληρή αλλά και αποστομωτική αντίδραση του Αλέξανδρου Παντελειού επικεφαλής της παράταξης «Κεφαλονιά, νησί για όλους». Μεταξύ των άλλων που αναφέρει εύστοχα ο Παντελειός ήταν και κάτι που «ξέφυγε» του «Η» σχετικά με τη λειτουργία του ΔΣ για την οποία κοκορεύεται ο Θεόφιλος λέγοντας πως «pλέον έχουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που έχει ανέβει επίπεδο και είναι χώρος διαλόγου, χώρος που γίνονται συζητήσεις και πάρα πολλά θέματα περνούν με συναίνεση των δημοτικών παρατάξεων», για να υποστηρίξει μάλιστα με έπαρση πως «μπορεί πλέον, ο κάθε δημοτικός σύμβουλος, ο επικεφαλής της κάθε παράταξης, να κάνει ερωτήσεις, επερωτήσεις, να βάλει θέματα εκτός ημερησίας και εντός ημερησίας στο Δημοτικό Συμβούλιο κάτι που δεν το είχα εγώ τα εννέα χρόνια που ήμουν στην αντιπολίτευση. Που δεν είχα το δικαίωμα να κάνω ερωτήσεις, ούτε να βάζω θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο».

«Με ξένα κόλλυβα κάνει μνημόσυνο»!

Ο Παντελειός λοιπόν, με την εύστοχη παρατήρηση του αποκατέστησε τα πράγματα και για άλλο ένα θέμα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ο Θεόφιλος, λέγοντας: «Να θυμίσουμε πως ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που έφερε προς ψήφιση (Σημ. εννοεί ο Θεόφιλος) ήταν ακριβώς ο ίδιος με αυτόν του Δήμου Κεφαλονιάς, χωρίς να έχει καν εναρμονιστεί στο νέο πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων. Ακολούθησε μια διαδικασία συνεπεξεργασίας από τον δημοτικό σύμβουλο Μάκη Φόρτε και την παράταξή μας, προϊόν της οποίας ήταν ο κανονισμός που έχει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο και προβλέπει όλα όσα αναφέρει ο δήμαρχος ως «δική του αλλαγή».

Κόλαφος για τον κοκορευόμενο δήμαρχο πως …αυτός έφερε την Δημοκρατία στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Απλά …«με ξένα κόλλυβα κάνει μνημόσυνο» και μάλιστα εις γνώση του όπως θα αποδείξουμε στη συνέχεια.

Μαλαγάνας και για τον κανονισμό ο Θεόφιλος!

Ανατρέξαμε λοιπόν στο βαρβάτο αρχείο του «Η» για να διασταυρώσουμε τα πραγματικά γεγονότα και η επιβεβαίωσε των όσων ανέφερε ο Παντελειός, ήταν απόλυτη και στον πόντο! Ναι, ο δήμαρχος κατέβασε ως εισήγηση τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς …που σήμερα καταγγέλλει!!! Ναι, ο σημερινός Κανονισμός για τον οποίο επαίρεται ο δήμαρχος σαν δικό του δημιούργημα, ήταν αποτέλεσμα των προτάσεων του Μάκη Φόρτε και του Αλέκου Παντελειού και ειδικότερα το δικαίωμα των συμβούλων για ερωτήσεις, επερωτήσεις και η δυνατότητα να βάζουν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης!

Ο Θεόφιλος απλά για άλλη μία φορά αποδεικνύεται μαλαγάνας με περικεφαλαία!

Η απόφαση του Δ.Σ. για τον κανονισμό διαψεύδει τον Θεόφιλο!

Για την αλήθεια των γεγονότων ανατρέξαμε στην 19/8-10-2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: ΨΦΧΝ46ΜΓΤΤ-Λ7Α) με θέμα την έγκριση του Κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ. και με την οποία αποστομωτικά επιβεβαιώνονται τα παραπάνω!

Αναφέρεται λοιπόν στην απόφαση (με τον τονισμό και τις υπογραμμίσεις στην απόφαση):

«O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου κ. Βαλλιανάτος Ανδρόνικος Νικόλας θέτει υπόψη του Σώματος το Προσχέδιο Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, όπως αυτό έχει επιδοθεί στο σώμα και

Ακολουθεί κατ’ άρθρο συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Συμβούλων όπως αναλυτικά περιγράφονται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά.

Ιδιαίτερα οι Επικεφαλείς των παρατάξεων Δημοτικοί Σύμβουλοι Φόρτες Γεράσιμος και Παντελειός Αλέξανδρος κατέθεσαν προτάσεις οι οποίες συμπεριλήφθησαν στο κατατεθέν σχέδιο κανονισμού».

Αδιάψευστος μάρτυρας λοιπόν η απόφαση του Δ.Σ. για τα πραγματικά γεγονότα σύνταξης του Κανονισμού!

Και το αρχείο του «Η» καταπέλτης για τον Θεόφιλο!

Ταυτόχρονα ανατρέξαμε στο αρχείο του «Η», για να αποκαλύψουμε τους πανηγυρισμούς του Θεόφιλου για το ποιοι πραγματικά σύνταξαν τον κανονισμό του Δ.Σ. Στο φύλλο της 10ης /10ου/2019 και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας για την σύνταξη του Κανονισμού αναφερόταν:

«Και για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ο Μ. Φόρτες ήταν …ο ιθύνων νους αυτού του κλίματος έκπληξης, αυτού του κλίματος συναίνεσης και συνεργασίας! Έφτιαξε ένα σχέδιο Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που τους ένωσε ΟΛΟΥΣ και για το οποίο …κανείς δεν μπόρεσε να φέρει αντίρρηση. Ο δήμαρχος το υιοθέτησε δίχως πολλά και οι μόνες υποδείξεις δεν ήταν δικές του, αλλά …της νομικής υπηρεσίας στην οποία ο Φόρτες είχε συστήσει στην πρότασή του να συμβουλευτεί ο δήμαρχος!!! Δεν έχει σημασία οι λεπτομέρειες του νέου Κανονισμού, αν και θα μπορούσαμε να αναλύσουμε τον κανονισμό που μπορεί να αποτελέσει ακόμη και πρότυπο κανονισμό για το Υπουργείο για όλους τους Δήμους της Ελλάδας (και δεν το λέμε με υπερβολή), αλλά σημασία έχει πως έγινε αυτό που δεν θα το πίστευε από πριν κανείς! Αυτή συνεργασία δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να πάει στράφι!»

Και το ρεπορτάζ λοιπόν του «Η» έρχεται να επιβεβαιώσει τους σημερινούς ισχυρισμούς του Παντελειού για το πώς συντάχθηκε ο κανονισμός και ταυτόχρονα να διαψεύσει τον Θεόφιλο!

Τώρα αν πήγε στράφι η συνεργασία που επιδείχθηκε στη σύνταξη του κανονισμού πριν δύο χρόνια είναι άλλο θέμα …και θα επανέλθουμε!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ