Τα Παραμυθοκαμώματα έρχονται στην Κεφαλονιά

Η ομάδα Παραμυθοκαμώματα έρχεται στην Κεφαλονιά για να μοιραστεί παραμύθια και τραγούδια πασπαλισμένα με τη χρυσόσκονη και το κέφι των Χριστουγέννων.

Με «Τα πειραχτήρια των Χριστουγέννων» η Βιργινία Κοκκίνου και η Κλαίρη Κεφαλογιάννη έρχονται να τα κάνουν όλα άνω κάτω. Θα βάλουν σε μια φάτνη έναν Ινδιάνο, μία γριούλα που ψήνει κάστανα, ένα κορίτσι που παίζει κιθάρα κι έναν αεροπόρο. Μα όταν τόσο διαφορετικοί άνθρωποι βρεθούν μέσα στη φάτνη, κάτι δεν θα πάει καλά. Μα τα πειραχτήρια δεν θα σταματήσουν εκεί. Καλικάντζαρους θα φέρουν και μαζί τους σκανταλιές, την ευχή ενός παιδιού θα πραγματοποιήσουν που ήθελε κάθε μέρα Χριστούγεννα και άλλα πολλά.

Τα παραμύθια εισάγουν τα παιδιά με διασκεδαστικό τρόπο στις αξίες της διαφορετικότητας και της αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα τα μεταφέρουν στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων με όλα αυτά τα υπέροχα χρώματα και αρώματα που τα περιστοιχίζουν.

Η ομάδα Παραμυθοκαμώματα θα βρίσκεται την Τρίτη 6/12 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου ενώ την Τετάρτη 7/12 στο 2ο Νηπιαγωγείο Ληξουρίου αλλά και στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Αγίας Θέκλης. Την Πέμπτη το πρωί φέρνει τις ιστορίες της στο 6ο Δημοτικό και 4ο Νηπιαγωγείο Αργοστολίου. Οι παραστάσεις στα σχολεία του Ληξουρίου τελούν υπό την αιγίδα και την ευγενική χορηγία του Δήμου Ληξουρίου.

Παράλληλα, την Τετάρτη 7/12 στις 5.30μμ θα παρουσιάσουν «Τα Χριστούγεννα του Πλατς» στον παιδότοπο Πρόκρις, στα Μαζαρακάτα, σε μια παράσταση ανοιχτή για το κοινό. Μία παράσταση αφήγησης με εύθυμες ιστορίες ζώων που σαν τους ανθρώπους και αυτά ζηλεύουν, φοβούνται, τραγουδάνε, αγαπάνε και γελάνε.

Πλησιάζουν Χριστούγεννα και το λαγουδάκι είναι πολύ στεναχωρημένο. Κανένα ζωάκι δεν θέλει να γιορτάσει μαζί του. Κι έτσι θα γράψει γράμμα στον Άγιο Βασίλη ζητώντας του να του φέρει φίλους. Όταν όμως αισθανθεί ότι ούτε ο Αγιος Βασίλης τον ακούει, θα αποφασίσει να φτιάξει μια πετρόσουπα για να τη φάει μόνο του. Μήπως όμως η πετρόσουπα αυτή σταθεί αφορμή για να περάσει τα ωραιότερα Χριστούγεννα της ζωής του;

Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπό www.paramithokamomata.gr για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της ομάδας αλλά και για να ακούσετε ηχογραφημένα παραμύθια.