Τα περίπτερα τραβάνε τον …Γολγολθά τους, εγκλωβισμένα μέσα στα μπάζα και στις λαμαρίνες των έργων

Συνεχίζεται ο …Γολγοθάς των περιπτεράδων σε Πλατεία και Παραλία, αφού ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί η μετεγκατάστασή τους!

Τα δύο (εν λειτουργία) περίπτερα της Πλατείας εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένα στις λαμαρίνες. Και παρ’ ότι η Oικονομική Υπηρεσία του Δήμου ενέγκρινε το ποσόν των 4.000 Ευρώ για χρηματόδοτηση του κόστους μεταφοράς τους, παραμένουν “μαντρωμένα” και χωσμένα μέσα στα μπάζα της Πλατείας!

Για τα άλλα δύο περίπτερα στην Παραλία, ενώ αυτό που βρίσκεται στην Αγορά έχει κλείσει από προχθές και ετοιμάζεται για την μετεγκατάστασή του (θα μεταφερθεί έξω από το Rock Cafe), το περίπτερο του Παναγή Πεφάνη στη Γέφυρα θα ξεκινήσει την μετεγκατάστασή του στην οριζόμενη από το Λιμενικό Ταμείο και Δήμο θέση (απέναντι πεζοδρόμιο, δίπλα από το μανάβικο), μετά από πολυήμερες διαβουλεύσεις του Δήμου και του Λ.Τ. με ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής, που εξέφραζαν με δυναμικό τρόπο την άρνησή τους για την προσωρινή τοποθέτηση του περιπτέρου στο σημείο αυτό.

Η Oικονομική Επιτροπή του Δήμου έχει εγκρίνει αντίστοιχα την χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης των δύο περιπτέρων της Παραλίας, με το ποσόν των 2.480 Ευρώ.

Μεγάλο πρόβλημα όμως υπάρχει και με το μπέτινο περίπτερο δίπλα στη Γέφυρα, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην Μελέτη του Εργου και ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης δεν επιτρέπει να γίνει καμία παρέμβαση στο σημείο.

Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε, ότι παρά την “διάθεση” του Δήμου να γκρεμισθεί το μπέτινο περίπτερο, ελοχεύει κίνδυνος να σταματήσει το έργο από τον φερόμενο ιδιοκτήτη.

img_2294

img_2289

img_2380