Τα ρόδινα ανθέμια της Τέχνης

Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός τέχνης  Κώστας Ευαγγελάτος διοργάνωσε με επιτυχία τα Art Weekends στο χώρο του Art Studio Est-La Chambre. 

Η έναρξη έγινε βέβαια με την τήρηση των μέτρων προστασίας και όσοι παραυρέθηκαν εντυπωσιάστηκαν από την πληθώρα και την ποιότητα των νέων εικαστικών εκθεμάτων, ορισμένα από τα οποία φιλοτεχνήθηκαν κατά τον εγκλεισμό μας στη διάρκεια του κορωνοιού. 

Συνθέσεις με ανθέμια όλων των χρωμάτων αλλά και μορφές νεανικών προσώπων έδωσαν μια αισθητική ατμόσφαιρα αισιοδοξίας και θερινής διάθεσης μετά τα περιοριστικά μέτρα για τα εκθεσιακά γεγονότα. 

Η ιστορικός τέχνης Ευαγγελία Νάκα αναφέρει σχετικά: “Αναδεικνύοντας την έμψυχη, δονούμενη προσωπογραφική τους παρουσία και την οργανική τους αφύπνιση, δημιουργεί την πιο εύγλωττη ανθογραφία και την πιο εκρηκτική σειρά ζωγραφικών έργων της μακροχρόνιας δημιουργικής του πορείας.” 

Ο Κώστας Ευαγγελάτος με την νέα σειρά έργων του ανέδειξε τις δυνατότητες του καλλιτέχνη να δημιουργεί ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες, αφού όπως τόνισε η καλλιτεχνική έκφραση είναι μια ψυχογραφική θεραπεία με υπαρξιακή αξία και δύναμη. 

Με την ολοκλήρωση των Art Wrekends αρχές Ιουνίου, ο καλλιτέχνης θα διαμείνει όλη τη θερινή περίοδο στην Κεφαλονιά, όπου θα επιμεληθεί τις φετινές εικαστικές εκδηλώσεις στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι.