«Τα σβήσαμε όλα, δεν υπάρχει καμία εστία πυρκαγιάς», λέει ο Δρακουλόγκωνας

«Τα σβήσαμε όλα, δεν υπάρχει πλέον καμία εστία πυρκαγιάς».

Αυτό τόνισε στον «Η» στις 10.35 σήμερα το πρωΐ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «δεν έκλεισα μάτι όλη τη νύχτα» από την υπερπροσπάθεια για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που απείλησε τον Αίνο, τα Σιμωτάτα, τα Βλαχάτα και τα Λουρδάτα.

Ο κ. Δρακουλόγκωνας αναφέρθηκε και στην αγαστή συνεργασία της ΠΙΝ με το Δήμο Κεφαλονιάς, τονίζοντας ότι ο Δήμος έδωσε τη μάχη της κατάσβεσης με όλες του τις δυνάμεις.

Επίσης, ο κ. αντιπεριφερειάρχης μας είπε ότι τελικά δεν εκκενώθηκαν τα Λουρδάτα.

Όσο για την εκτίμηση της καταστροφής ανέφερε ότι αυτή θα υπάρξει αργότερα.

Δημοσιεύτηκε από Spiros Sakalis στις Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017

Tρεις ακόμα φωτό και βίντεο του Σπύρου Σακαλή από την πυρκαγιά σε Σιμωτάτα-Λουρδάτα

 


Νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων στον Αίνο


 

 

Σας ενημερώνουμε ότι, ο “Εθνικός Δρυμός Αίνου”, θα παραμείνει κλειστός για τους εκδρομείς από την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 από τις 08:00 μ.μ. έως και τις 08:00 π.μ. της Κυριακής 20 Αυγούστου 2017, καθώς, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η κατηγορία κινδύνου για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, αντιστοιχεί, στο βαθμό επικινδυνότητας 3 (Υψηλή) και σε συνδυασμό με την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2017 και δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί, παραμένει υψηλός, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ο “Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου”, θα μεριμνήσει να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή του μέτρου.

Παρακαλούνται τα τοπικά Μ.Μ.Ε., όπως διευκολύνουν την ενημέρωση του κοινού.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι του νησιού, όπως συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την εφαρμογή του μέτρου και την προστασία του “Εθνικού Δρυμού Αίνου”.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ