Τα συνέδρια των συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών!

Από το Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ ενώνει τη φωνή της με τις ζωντανές φωνές του εργατικού – λαϊκού κινήματος και απαιτεί γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι «συνέδριο» – παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού! Η υπόθεση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ αφορά κάθε εργαζόμενο, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αφού η πορεία της κορυφαίας συνδικαλιστικής ομοσπονδίας συναρτάται άμεσα με την πορεία της ταξικής πάλης συνολικά στην Ελλάδα.

Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 Φλεβάρη! Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ, που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Η κυβέρνηση συγκροτεί μέτωπο με τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, προκειμένου να διευκολυνθεί το πέρασμα της αντεργατικής πολιτικής. Δίπλα στην επίθεση στα δικαιώματά μας, ως συνέχεια του «νόμος και τάξη», έρχεται η «περιφρούρηση» της νοθείας στα συνδικάτα!!! Η ευθύνη είναι τεράστια! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ απαιτεί:

n Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία!

n Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία!

n Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.

Αργοστόλι 21/02/2020
Ο Πρόεδρος Δημήτρης Μαντζουράτος
Η Γραμματέας Σοφία Μισαηλίδου
E-mail: adedykef@gmail.com
Δ/νση Γραφείων: Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομαρχίας) Κεφαλονιάς, 2ος όροφος, οδός Παναγή Βαλλιάνου, ΤΚ 28100, Αργοστόλι.