Τα σχολικά κοντέινερς του Ληξουρίου στη Βουλή

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» και βουλευτής Λάρισσας Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ερώτηση αναφέρει:

ΠΡΟΣ: Την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Τον κο Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Τέσσερα χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ οι μαθητές στο Ληξούρι Κεφαλονιάς»

Κυρία και κύριε Υπουργοί,

Όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι της περιοχής του Ληξουρίου Κεφαλλονιάς, έντονος προβληματισμός και δυσαρέσκεια υπάρχουν στην τοπική τους κοινωνία, αναφορικά με τα σχολεία του Ληξουρίου (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκεια), που φιλοξενούν ακόμη τους μαθητές τους σε κοντέινερ, έξι σχεδόν χρόνια, μετά τους δίδυμους σεισμούς στο νησί, το 2014.

Όπως δηλώνουν οι γονείς, μετά τον σεισμό του 2014, γίνονται μαθήματα μέσα σε κοντέινερ, δίπλα στη θάλασσα -σε συνθήκες τρομερής υγρασίας, ενώ μάλιστα, σε κάποια από τα «κοντέινερ-αίθουσες τάξης» έχουν χαλάσει και τα κλιματιστικά! Το «προσωρινό» μέτρο της φιλοξενίας των τάξεων σε κοντέινερ έγινε για αυτούς μόνιμο, αφού είχαν δοθεί υποσχέσεις στην τοπική κοινωνία, πως θα ανακατασκευαστούν τα σχολεία και θα επιστρέψουν οι μαθητές εκεί. Έξι σχεδόν χρόνια μετά, εξακολουθούν οι Ληξουριώτες γονείς και μαθητές να βιώνουν πρωτόγονες καταστάσεις, όντας θύματα της αδιαφορίας της Πολιτείας, που αμελεί για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολικά κτήρια.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να επισκευαστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στα ως άνω σχολεία του Ληξουρίου από τους σεισμούς, προ εξαετίας, προκειμένου οι μαθητές της εν λόγω περιοχής να επιστρέψουν στην «κανονικότητα» της φοίτησης σε ένα αξιοπρεπές σχολικό ίδρυμα;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ