ΤΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ

Ο Δήμαρχος Ιθάκης πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι κατόρθωσε να εξασφαλίσει από το Υπουργείο Εσωτερικών 100.000 € για αντιπυρική προστασία! Πολύ ωραία και μπράβο του!

Ένα από τα κεφαλαιουχικά στοιχεία που διαθέτει η Ιθάκη, είναι η πυκνή βλάστηση! Το «πράσινο» που δεσπόζει από τη μία ως την άλλη άκρη του νησιού μας.

Το πράσινο αυτό πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία.

Η αντιπυρική προστασία είναι εκ των ων ουκ άνευ!

Δυστυχώς πολλά χωράφια μέσα στον αστικό ιστό, είναι λογγωμένα. Οι ιδιοκτήτες τους είτε λείπουν είτε δεν διαθέτουν χρήματα για να τα ξελογγώσουν. Ας λάβουμε υπ’ όψη ότι η «ταρίφα» για το ξελόγγωμα κυμαίνεται πλέον από 1200€ μέχρι και 1500€ το στρέμμα, ποσό απαγορευτικό για τους περισσότερους συμπατριώτες μας.

Δεν θα ήταν άσκοπο ένα ποσό από τα χρήματα του υπουργείου, να διατεθούν για να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες τέτοιων χωραφιών.

Εφέτος έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ένα άλλο πρόβλημα: Τα ξερόχορτα στις παρυφές των Επαρχιακών δρόμων.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, το Επαρχείο δεν έχει φροντίσει να καθαρισθούν τα χορτάρια όπως τα προηγούμενα χρόνια που αυτό γίνονταν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Τα ξερόχορτα αυτά, αποτελούν εξαιρετικό «προσάναμμα» για μία πυρκαγιά. Αν κάποιος ασυνείδητος πετάξει ένα τσιγάρο, θα καούμε ζωντανοί!

Απορώ για αυτή την παροιμιώδη αδιαφορία της περιφέρειας.

Κα Κράτσα γιατί αυτή η εγκατάλειψη του νησιού μας;

Και εσείς αγαπητέ κ. Λιβιτσάνη και κ. Τραυλέ τι έχετε κάνει προς αυτή την κατεύθυνση;

Ο Δήμαρχος μας πληροφόρησε ότι έβαλε σε λειτουργία το ειδικό μηχάνημα που ξακρίζει τις παρυφές των δρόμων. Όμως μέσα στα χωριά το μηχάνημα δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα! Εκεί χρειάζονται εργάτες με χορτοκοπτικά, τουτέστιν πρέπει να εκταμιευθούν κάποια χρήματα!  Πέρυσι πάλι τα χορτάρια δεν καθαρίσθηκαν και η δικαιολογία της περιφέρειας ήταν ότι … τέλειωσαν τα χρήματα!!!!

Προσωπικά δεν περιμένω τίποτα από αυτή την κυρία που έχουμε για περιφερειάρχη και το επιτελείο της!

Ότι κάνει ο Δήμαρχος και μόνο, και το ζήτημα είναι υπερεπείγον!