Τα 9 βασικά σημεία της Ενωσης Κεντρώων του B. Λεβέντη που διεκδικεί είσοδο στη Bουλή

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Όπως ανέφερα πιο πάνω ονομάζομαι Παναγιώτης Μαρκαντωνάτος, είμαι Πολιτικός Μηχανικός και από το 2011 που σταμάτησα τις δραστηριότητες μου μένω μόνιμα στην Κε-φαλονιά μεταξύ Πεσσάδας, Περατάτων και Πάστρας (από τα δύο τελευταία χωριά κατάγονται οι γονείς μου).
Παρόλο που μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, ερχόμουν ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι στην Κεφαλονιά από το 1953 (έζησα και τους σεισμούς εδώ).

Η επαγγελματική μου δραστηριότητα ήταν όλη σε σχέση με τα έργα Πολιτικού Μηχανικού από όλες τις θέσεις από την ηλικία των 19 ετών που μπήκα στο Πολυτεχνείο.

Την ίδια χρονιά πέθανε ο πατέρας μου. Έτσι ήμουνα υπο-χρε-ω-μένος να δουλεύω ακόμα και ανάμεσα στις ώρες των μαθημάτων και δεν ανακατεύτηκα ποτέ με την πολιτική.

Μετά από 7 χρόνια δουλειά σαν ιδιωτικός υπάλληλος – μέχρι εργοταξιάρχης στην κατασκευή του Αεροδρομίου της Σκύρου- πήγα στην Αμε-ρική για συνέχιση των σπουδών μου στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης. Εκεί έμεινα για 5-6 χρόνια μετά την αποφοίτησή μου δουλεύοντας στην Υπηρεσία Δημοτικών Νοσοκομείων του Δήμου σαν Ανώτατος Διοικητικός Σύμβουλος.

Μετά, και μέχρι την σύνταξη μου, ασχολήθηκα σαν Ελεύθερος Επαγγελματίας, κυρίως σε Δημόσια Έργα και Μελέτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ.
Έτσι- γνωρίζοντας από μέσα- τόσο την ιδιότητα του Εργάτη / Ιδιωτικού Υπαλλήλου, αυτήν του Δημοσίου Υπαλλήλου, όσο και αυτή του Αυτοαπασχολούμενου ,μπορώ να πω πρα-κτικά ότι είναι αφελής όποιος το 2015 πιστεύει ότι η κρατικοποίηση των πάντων, θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας (βλέπε ΛΑΕ ,ΚΚΕ κλπ. Μαρξιστογενή κόμματα). Διαβάζοντας τον Μαρξ το 2015 είναι προφανές από τις 10 πρώτες σελίδες ότι η μόνη χρησιμότητα του είναι για τύλιγμα Γαύρου. Απεδείχθη δε καθαρά τα τελευ-ταία 100 χρόνια.

Η πολιτικο/οικονομική/ηθική κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα είναι μαθηματικό αποτέλεσμα της ρεμούλας την οποία εγκατέστησαν στην Ελλάδα από το 1980 πρώτα το ΠΑΣOΚ και (έπειτα μιμούμενη) η ΝΔ. Όλοι αυτοί οι ηγέτες, ηγετίσκοι, υπουργο-γραμμα-τείς κ.λ.π. πρέπει να δικαστούν από ειδικά δικαστήρια – όπως αυτά μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. (για να ξεκαθαρίσουν ίσως τους όποιους αθώους). Επομένως υπάρχει κοινός τόπος να βοηθήσουμε στην βουλή τον οποιονδήποτε θελήσει να προχωρήσει την Κάθαρση μετά τις εκλογές.

Ας δούμε τώρα τι μένει ακόμα στον πολιτικό ορίζοντα:
1) O ΣΥΡΙΖΑ: Η απειρία αυτών των ανθρώπων είναι παροιμιώδης και όσοι πιστεύετε ότι μόνο με τον Σύριζα θα λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας- τι άλλο να σας πω;- καλή σας τύχη…..

2) Λαφαζάνο – ΚΚΕ (ποια η διαφορά αλήθεια; O Π.Λ. ήταν ο πρώτος βοηθός του Φλωράκη πριν λίγα χρόνια). Θέλουν Κρατικά Περίπτερα !! (Τι άλλο να πει κανείς ?) Το μόνο στο οποίο συμφωνώ απόλυτα με το ΚΚΕ είναι η βελτίωση του Εργασιακού Περιβάλλοντος στην Ελλάδα από άποψη κινδύνων και επαγγελματικών ασθενειών που είναι σε παλαιολιθική εποχή. ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝOΥΜΕ OΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤOΝ ΓΙ’ ΑΥΤO.

3) ΧΑ: Η Ένωση Κεντρώων υποστηρίζει:

α) Την καταγραφή όλων των ξένων που βρίσκονται στην Ελλάδα (με διευθύνσεις κλπ) και

β) Την άμεση αποχώρηση όσων δεν έχουν λόγο να παραμείνουν.

Αυτό με το οποίο διαφωνούμε κάθετα, είναι η άθλια προπηλάκιση του κάθε ταλαί-πω-ρου που κυκλοφορεί στην Ελλάδα («Άνανδρη» κατά τον Μίκη Θεοδωράκη).
Άρα ας μας ψηφίσει όποιος οπαδός τους συμφωνεί μαζί μας στα δύο βασικά θέματα που ανέφερα πιο πάνω και συγχρόνως ντρέπεται με το να βαράνε ταλαίπωρους ανθρώπους με ένα παπούτσι.

O κ. Λεβέντης είναι Πολιτικός Μηχανικός με 37 συντάξιμα χρόνια – όσα δηλαδή δεν έχουν όλοι οι υπόλοιποι αρχηγοί μαζί σε πραγματική ζωή.

Ακόμα, ΕΠΑΛΛΗΘΕΥΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ ΣΕ OΛΕΣ ΤOΥ ΤΙΣ ΠΡOΒΛΕΨΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 25 ΧΡOΝΙΑ ! Έτσι η παρουσία μας στη Βουλή θα στρέψει την οποιαδήποτε Κυβέρνηση επιλέξει ο Λαός, σε μια κατεύθυνση, κοινής λογικής εκτός από το να επαναφέρει την ζωή στην Ελλάδα σε «κανονικούς» ρυθμούς και να πάψουμε να είμαστε οι επαίτες – περίγελος της Ευρώπης το συντομότερο δυνατό.

Παρακάτω παραθέτω τα 9 βασικά σημεία του Κόμματος αναγκαία για την άμεση έξοδο από την κρίση:

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζητάει:
α) Την κατάργηση της πολυθεσίας
β) Την απαγόρευση δεύτερης ή τρίτης σύνταξης, όταν η πρώτη είναι μεγαλύτερη των χιλίων ευρώ το μήνα
γ) Την απαγόρευση στους συνταξιούχους να εργάζονται όταν η μηνιαία σύνταξη τους υπερβαίνει τα χίλια ευρώ
δ) Την απόλυση όλων των αργόμισθων από το δημόσιο
ε) Την άμεση κατάργηση κάθε κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα και την παύση καταβολής συντάξεων σε όλους όσους διετέλεσαν βουλευτές ή κρατικοί αξιωματούχοι
στ) Τη μείωση αποδοχών αιρετών και διορισμένων αξιωματούχων κατά 50%
ζ) Μέγιστος χρόνος παραμονής κάποιου ως μέλους του κοινοβουλίου τα 12 έτη
η) Την άμεση απόλυση από τη βουλή υπαλλήλων που διορίστηκαν με συμφωνία των κομμάτων και έχουν συγγενική σχέση με νυν ή πρώην βουλευτές
θ) Αποσπασμένοι ή μετακλητοί υπάλληλοι να επιστρέψουν άμεσα στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκουν

Ζητούμε λοιπόν οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών με παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τους υπερασπιστές της δραχμής και τους προτείνοντες να πτωχεύσουμε τους θεωρούμε τρελούς. O σκοπός του κέντρου είναι να κρατήσει όρθια την Ελλάδα και τη δημοκρατία.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ πιστεύει, ότι αν οι Ευρωπαίοι έβλεπαν μια τέτοια γενναία πολιτική νοικοκυρέματος και συμμόρφωσης της χώρας μας από τον Oκτώβρη του 2009, θα έδειχναν την επιβαλλόμενη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και θα αποφεύγαμε την πολυετή περιπέτεια του ΔΝΤ και του μηχανισμού στήριξης.

Υ.Γ. 1) Την όποια τυχόν βουλευτική μου αποζημίωση θα παραχωρήσω στο Νοσοκομείο και στο Γηροκομείο της Κεφαλονιάς.
2) Θα χαρώ πολύ οποιοσδήποτε (ιδίως νέος) θελήσει να συζητήσουμε κάτι να επικοινωνήσει μαζί μου.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σας να διαβάσετε το σημείωμα αυτό.