Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι με …7%!

Καιρό το λέμε, το φωνάζουμε (και όχι μόνο ο «Η») αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Η τοπική πολιτική ηγεσία περί άλλων τυρβάζει και δείχνει την ενόχλησή της… γκαρίζοντας.

Τα επίσημα στοιχεία της Fraport για τις αφίξεις στην Κεφαλονιά αμείλικτα:

83,6% λιγότεροι τουρίστες από πέρυσι και τελευταίοι στα Ιόνια Νησιά!

76.970 τουρίστες τον Ιούλιο του 2019 – 12.623 τουρίστες τον Ιούλιο του 2020!

Με την Κέρκυρα να υποδέχεται φέτος 84.810 τουρίστες που αντιστοιχούν στο 49,91% (σχεδόν τους μισούς)

Τη Ζάκυνθο με 56.239 τουρίστες ή το 33,10%

Το Άκτιο με 16.246 τουρίστες ή το 9,56%

Και την Κεφαλονιά «να βολεύεται» με 12.623 τουρίστες που αντιστοιχούν μόλις στο 7,43%!

Η αδράνεια και ο εφησυχασμός της τοπικής πολιτικής ηγεσίας, Βουλευτή, Περιφέρειας και Δήμων, αποτυπώνεται σε αυτό το τραγικό 7,43% της πίτας στα Ιόνια.

Οταν φωνάζαμε με πρωτοσέλιδα και στις στήλες του «Η» …«κάντε κάτι» και «δείτε δίπλα σας τι γίνεται» μας απαντούσαν με …γκαριξιές.

Όταν βγάζαμε την ανεπάρκειά τους και συμβολικά λέγαμε «πούσαι Σπύρο (Γαλιατσάτε) και Βαγγέλη (Κεκάτε)» μας ειρωνευόντουσαν και μας λέγανε πως τα λέμε γιατί δεν «πάμε» τον Πασπάλη και το συγγενολόι του.

Οταν λέγαμε πως ο δήμαρχος του Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος ως δήμαρχος του μητροπολιτικού Δήμου πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, μας λέγανε ότι έχουμε πρόβλημα μαζί του και τα λέμε.

Όταν γράφαμε πως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τον τουρισμό Νίκος Κουρκουμέλης και η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου «κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου» μας έλεγαν πως «είμαστε άδικοι».

Η υποβόσκουσα άποψη του που εκπορεύθηκε από το σημερινό υποκατάστατο του «Μεγάρου» πως «καλύτερα την υγειά μας παρά τουρίστες» αποδείχθηκε ανεύθυνη και ολέθρια.

Όταν θα μπορούσε νάχουμε υγειονομική ασφάλεια που θα την προβάλαμε παντού, ΑΛΛΑ με τη ΜΕΘ στη θέση της, τη στήριξη του Νοσοκομείου όχι με δωρεές για μόστρα των 4 χιλιάδων και με απαίτηση από την Κυβέρνηση για στελέχωση των μονάδων υγείας και όχι με καθημερινά λιβανιστήρια στους κυβερνώντες, οι αρμόδιοι «σφύριζαν κλέφτικα».

Το φθινόπωρο όμως έρχεται! Κι έτσι όπως πάει θα ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Εμείς γι’άλλη μια φορά θα πούμε …ο Άγιος να βάλει το χέρι Του!

Γιατί αν περιμένουμε από τους πολιτικούς μας και κυρίως τους τοπικούς, Καππάτο, Κράτσα και Τραυλό, Θεόφιλο και τους άλλους δημαρχέους… σωθήκαμε!