Τελευταίο αντίο, από το τελευταίο φύλλο…

Το τελευταίο φύλλο της διμηνιαίας εφημεριδούλας «Το Κεφαλονίτικο Δαιμόνιο» που εξέδιδε ο εκλιπών συνεργάτης μας Βαγγέλης Φλωράτος, μας απέστειλαν τα παιδιά του Ουρανία και Κωνσταντίνος.

Η έκδοση έγινε μετά το «αντίο» που μας είπε πρόσφατα ο Βαγγέλης και στην προμετωπίδα της αναφέρει: «Χρόνος 14ος-Φύλλο: TEΛEYTAIO, ειδική έκδοση: Απρίλης-Μάης 2019».

Ακόμη αναφέρει το «μότο» του αείμνηστου συγγραφέα «όταν αρχίζει ένας έρωτας η θλίψη πεθαίνει» και ότι «αφιερώνεται σε όλους, γνωστούς και φίλους».

Και, βέβαια, παρουσιάζει ένα «απόσταγμα» από ποιήματα του Βαγγέλη Φλωράτου μέσα από τη σιωπή και τη θλίψη.

Εδώ παραθέτουμε το ποίημα «Ρέκβιεμ» του Βαγγέλη Φλωράτου, που αναφέρεται στο «φευγιό» του.

Κι αν φεύγω…

εγγόνια μη δακρύζετε, παιδιά μου μη λυπάστε, εγώ πάω στη γυναίκα μου, στη μάνα, στη γιαγιά σας. Πάω να βρω τους φίλους μου και τους συγχωριανούς μου, τον προπάππου μου, την προγιαγιά, πάω στον αδελφό μου. Στη μάνα που δεν γνώρισα, την άγνωστη για μένα, στις θειάδες, τα ξαδέρφια μου τα πολυαγαπημένα.

Σαν σώμα φεύγω μοναχά, σαν πνεύμα θα είμαι γύρω.

Ο,τι καλό, Ο,τι γλυκό μου χάρισε η ζωή μου το πήρα από τα μάτια σας και το χαμόγελό σας. Ο πλούτος σας με πλούτισε, γέμισε την ψυχή μου και με χορτάτη την καρδιά ο θάνατος με παίρνει. Δεν με φοβίζει ο θάνατος, σκασίλα μου, αν πεθάνω. Αν λίγο με στενοχωρεί είναι γιατί σας χάνω!

Οταν με πάρεις, Χάρε μου, να ‘ναι του Απρίλη 18…

Το τελευταίο φύλλο του «Κεφαλονίτικου Δαιμόνιου» της εφημεριδούλας του αξέχαστου Βαγγέλη Φλωράτου