«Τελευταίο αντίο» σήμερα (9/2) για τον Πέτρο στην Αθήνα. Αύριο (10/2) στην Κεφαλονιά

Ενώ τα νησιά μας έχουν βυθιστεί στην θλίψη για τον θάνατο του τ. υπουργού Πέτρου Αλιβιζάτου, σήμερα και ώρα 11.30 π.μ. θα γίνει στην Αθήνα η κηδεία του εκλιπόντος.

Ειδικότερα η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Αγιο Δημήτριο Ψυχικού, στην περιοχή της οικίας του.

Επίσης, αύριο και ώρα 1 μ.μ στο Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση, όπου ο κόσμος των νησιών μας θα πει στον εκλιπόντα το «τελευταίο αντίο», ενώ θα εκφωνηθούν και επικήδειοι από τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και τον τ. πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βαγγέλη Λουκέρη.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο Κοιμητήριο του Δραπάνου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ληξουρίου.


Συλλυπητήρια για τον Πέτρο Αλιβιζάτο


Συνεχίζεται η αποστολή συλλυπητηρίων από παράγοντες και φορείς για την απώλεια του τ. υπουργού Πέτρου Αλιβιζάτου.

  • ΥΠΕΡΙΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Πέτρου Αλιβιζάτου μετά την τόσο απρόσμενη απώλειά του.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του υπήρξε εξαιρετικά φιλάνθρωπος και ευαίσθητος άνθρωπος. Κατέβαλε πάντοτε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να συμπαρασταθεί στους πιο αδύναμους ανθρώπους με δράσεις και συμμετοχές του σε ιδρύματα της χώρας, αλλά και μέσα από την προσωπική του επαφή με ιδρύματα και σωματεία με ιδιαίτερες δυσκολίες και ανάγκες.

Για την Ένωση Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» υπήρξε πολύτιμος υποστηρικτής στην ίδρυσή της και ενεργός συμπαραστάτης στην ανακατασκευή των κτιρίων, όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Διημέρευσης -Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ», ως Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Νοσοκομείο Παναγή και Αντωνίας Μαντζαβινάτου» στο Ληξούρι.

Αισθανόμαστε άπειρα συναισθήματα ευγνωμοσύνης για αυτήν την πολύτιμη προσφορά του προς τα Άτομα με Αναπηρία του Νομού μας, η προσφορά του οποίου δε θα ξεχαστεί ποτέ από τα μέλη της Ένωσής μας. Έτσι, θα αναρτηθεί εντός των εγκαταστάσεών της μία αναμνηστική μαρμάρινη πλάκα με το όνομά του.

Στην εξόδιο ακολουθία του στην Αθήνα θα παραστεί η Πρόεδρος της Ενωσης, κα. Σοφία Μαροπούλου- Ζαφειράτου, και θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία στην Κεφαλονιά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού για αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος

Σοφία Μαροπούλου -Ζαφειράτου

Η Αντιπρόεδρος

Μαρία Λαδά

Η Γενική Γραμματέας

Γερασιμούλα Σταθάτου

Η Ταμίας,

Βούλα Κοντογιαννάτου

Τα μέλη,

Ευανθία Λαδά,

Αννα Συνοδινού-Καμήλου, Σταύρος Λυκούδης

  •  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ

Σήμερα αποχαιρετούμε έναν εξαίρετο άνθρωπο, έναν αληθινό Κύριο, με μεγάλη προσφορά στον τόπο του και στο κοινωνικό σύνολο.

Ο καλός φίλος, Άνθρωπος, πρώην Υπουργός και βουλευτής Κεφαλονιάς Πέτρος Αλιβιζάτος, επί πολλά έτη ταμίας της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών, δεν είναι πια μαζί μας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με Αγάπη!

Θερμά συλλυπητήρια στην Οικογένεια του.

Το Δ.Σ. της Κεφαλληνιακής

Αδελφότητας Αθηνών

  • Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος ήταν ένας σημαντικός άνθρωπος και ένας άξιος πολιτικός. Τον διέκρινε πάντοτε το ήθος του, η αξιοπρέπεια του και η πολιτική του σεμνότητα. Ως βουλευτής για το νομό μας προσέφερε πολλά στο τόπο, παλεύοντας πάντα για το καλύτερο.

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς-Ιθάκης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια του.

  • ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Αξιοπρεπής και έντιμος με αμέριστο ενδιαφέρον για τον τόπο του και τους συμπατριώτες μας.

Υπηρέτησε τον τόπο με ανιδιοτέλεια και σεμνότητα και άφησε εποχή για την δημιουργική του προσφορά ιδιαίτερα στον πολιτισμό.

Η απώλεια του είναι ένα πλήγμα για τον τόπο μας και πιστεύω ακράδαντα ότι το κενό που αφήνει είναι αναπλήρωτο.

Τα θερμότερα συλληπητήρια στην οικογένεια του.

Καλό ταξίδι και καλό παράδεισο!

Σωτήρης Κουρής

  • ΠΑΓΚOΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Όλοι οι απανταχού Θιακοκεφαλονίτες μετράμε με θλίψη τη μεγάλη απώλεια του ευπατρίδη Κεφαλονίτη Πέτρου Αλιβιζάτου.

Εραστής και υποστηρικτής των γραμμάτων και του πολιτισμού, αεικίνητος και πολυδραστήριος, από́ ό́ποιο χώρο πέρασε δίδασκε ήθος, αξιοπρέπεια και ανωτερότητα.

Στα πρ́ώτα βήματα της Ομοσπονδίας μας ο Πέτρος ήλθε αυθό́ρμητα σαν σεμνό́ς και άγνωστος υποστηρικτής, μα γρήγορα έ́γινε ο αγαπητό́ς σε ό́λους συνεργάτης και φίλος.

Είθε το χώ́μα της μεγάλης αγάπης της ζωής του, της Κεφαλονιάς, να του δώσει την αιώνια γαλή́νη. Φίλε, Πέ́τρο, θα ζεις αιώ́νια στη θύ́μιση και στις καρδιές μας.

Για το Δ.Σ

Πρόεδρος

Διονύσιος Βλάχος

Γραμματέας

Κωστας Βαγγελατος

  • ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

Συλλυπητήριο μήνυμα του πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κου Σπυρίδωνος Σπύρου και του Περιφερειακού Συνδυασμού Νέα Ιόνιος Πολιτεία για την απώλεια του κου Πέτρου Αλιβιζάτου.

Το άγγελμα του θανάτου του Πέτρου Αλιβιζάτου μας προκάλεσε βαθιά θλίψη σε όλους όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε ένας έντιμος αγνός και μαχητικός πολιτικός που τον τίμησαν κατ’ επανάληψη οι πατριώτες του Κεφαλλήνιοι αλλά και όλοι οι επτανήσιοι.

Υπηρέτησε με βαθύ αίσθημα ευθύνης και με αξιοπρέπεια ότι ανέλαβε και του ανατέθηκε στην ζωή του.

Εκφράζω προσωπικά αλλά και ως περιφερειακός συνδυασμός Ιονίων Νήσων τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του , τα παιδιά του και στους απανταχού Κεφαλλήνιους.

Νέα Ιόνιος Πολιτεία

Πρώην Περιφερειάρχης

Ιονίων Νήσων

Σπυρίδων Σπύρου

  • ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του πρώην Υπουργού και πρώην βουλευτή του Νομού μας Πέτρου Αλιβιζάτου.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος υπήρξε μια σημαντική και εξέχουσα προσωπικότητα. Ανθρωπος με πολυσχιδή δράση, ιδιαίτερη παιδεία, υψηλότατου ήθους και κύρους δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα μικρά και φθηνά, αλλά πάντα επεδίωκε τα σπουδαία και σημαντικά, από τις θέσεις υψηλής ευθύνης που με αφοσίωση υπηρέτησε.

Ο εκλιπών αποτέλεσε και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, παράδειγμα έξοχου πολιτικού και προσωπικού ύφους και ήθους, παράδειγμα σεμνότητας, αδιαμφισβήτητου εντιμότητας και υποδειγματικής πολιτικής συμπεριφοράς. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Μικελάτος

Η Γενική Γραμματέας

Σταματούλα Τσιμάρα

  •  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΉ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Με έκπληξη και θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του μέλους της Αδελφότητάς μας και εξαιρετικού μας φίλου Πέτρου Αλιβιζάτου.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος, ήταν ένας έντιμος πολιτικός με ήθος, ευγένεια και ιδανικά.

Υπήρξε σε όλη του τη ζωή αξιοπρεπής και ακέραιος και το απέδειξε έως και την τελευταία του στιγμή.

Είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του στην Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών, της οποίας υπήρξε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κατά το παρελθόν, και να εκτιμήσουμε το μέγεθος της προσφοράς του σε όλους τους Κεφαλλήνες, εντός και εκτός του νησιού μας.

Στην οικογένειά του και στους συγγενείς του ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια και καλή δύναμη.

Εμείς θα τον θυμόμαστε πάντα και θα ζει αιώνια στις καρδιές μας, τα νησιά μας όμως θα είναι φτωχότερα πλέον χωρίς αυτόν και το κενό που άφησε πίσω του δυσαναπλήρωτο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Γερουλάνος

Ο Γενικός Γραμματέας

Χαράλαμπος Αλεξανδράτος

  • ΊΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΗΣ ΒΕΡΓΩΤΗ

Εφυγε χθες από τη ζωή ο Κεφαλονίτης συμπατριώτης μας Πέτρος Αλιβιζάτος. Με καταγεγραμμένη αγάπη και πολλαπλή προσφορά στον τόπο καταγωγής του, συν τοις άλλοις ο Πέτρος υπηρέτησε το Ιδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή για μία δεκαετία ως Μέλος και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ). Σύσσωμο το ΔΣ του Ιδρύματος εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και εύχεται η αγάπη του Πέτρου για τον τόπο του να μείνει ζωντανό παράδειγμα.

Το ΔΣ του Ιδρύματος θα αποφασίσει προσεχώς για την αρμόζουσα αφιέρωση στην μνήμη του αγαπητού Πέτρου, αφιέρωση που θα ‘ναι ταιριαστή με τις επιλογές του και την αγάπη του στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Και η ευγνωμοσύνη μας για την προσφορά του στο Ιδρυμα και στην Κεφαλονιά θα συνοδεύει για πάντα τη μνήμη του.

Για το ΔΣ -ο Πρόεδρος,

Γερασιμος Ν. Βεργωτης