«Τελευταίο αντίο» στον Μάκη Λιάτο απ’τον συνάδελφο και φίλο Βαγγέλη Λουκέρη

Β. Λουκέρης

ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΜΑΚΗ, ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,
Είναι αβάσταχτος ο πόνος και η στεναχώρια που πρέπει να σου πούμε το τελευταίο αντίο. Γιατί φεύγεις νέος έχοντας τη δυνατότητα να κάνεις και να προσφέρεις πολλά ακόμη στην κοινωνία και την οικογένεια σου.
Φίλε Μάκη, αγαπητέ συνάδελφε, είχες μόνο φίλους, ήσουν αγαπητός.
Με οδύνη αποχαιρετά σήμερα η κοινωνία της Παλικής του Ληξουρίου ένα άξιο δικό της παιδί.
Αποχαιρετούν οι φίλοι και οι γνωστοί έναν ξεχωριστό άνθρωπο που ήξερε να σέβεται και να τιμά τις ανθρώπινες αξίες.
Αποχαιρετούν τα παιδιά και η σύζυγος τον άξιο πατέρα και σύντροφο που τους αγάπαγε και τους στήριζε μια ολόκληρη ζωή.
Αποχαιρετώ τον ξεχωριστό φίλο, λαμπρό συνάδελφο που ήταν πάντα πρόθυμος και ήξερε να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, πάντα με ευγένεια και ηπιότητα.
Στην ψυχή και στην καρδία όλων μας μένει χαραγμένη η μορφή σου, ο ήπιος χαρακτήρας σου, η λιτότητα και η ευθύνη του λόγου σου η πίστη σου στις απλές ανθρώπινες αξίες κι εκείνο το πλατύ αυθόρμητο χαμόγελο.
Φίλε Μάκη,
Φεύγεις σήμερα από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι που όλοι , μοιραία θα ακολουθήσουμε κάποτε. Μόνο που φεύγεις νωρίς πάνω στην πιο αποδοτική σου ώρα και ενώ μπορούσες ακόμα να προσφέρεις πολλά με την εμπειρία, την αγωνιστικότητα, τη φιλοτιμία, τη συνεχή σταθερή προσφορά στους συναδέλφους σου και τους συμπολίτες σου.
Φεύγεις πρόωρα μέσα από την αγκαλιά των παιδιών σου και της συντρόφου σου, που αγάπησες και κατόρθωσες να τους μεταδώσεις τις απλές αλήθειες της ζωής και τις αρετές που σε διέκριναν.
Ήσουν σε όλη σου τη ζωή σταθερά προσανατολισμένος στις προοδευτικές αξίες και τις υπηρέτησες με σεμνότητα και συνέπεια.
Μαζί φίλε Μάκη είμαστε προσανατολισμένοι και προσγειωμένοι στον πολιτικό πολιτισμό, μαζί θυσιάζαμε ατελείωτες πολύτιμες ώρες για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας, των προβλημάτων που ταλανίζουν σήμερα την πατρίδα μας, για την επανασύσταση του Δήμου Παλικής, που μετά την απομάκρυνσή του τόσο πολύ έχει ζημιωθεί ο τόπος μας και είναι καθολική απαίτηση όλων των συμπολιτών μας.
Μαζί είχαμε βάλει στο περιθώριο πρακτικές και μεθοδεύσεις που κάποιο ώριμοι παράγοντες προσπαθούν να επιβάλλουν, τόσο στο χώρο το πολιτικό που ανήκες, όσο και στο πολιτικό χώρο τον δικό μου. Διότι και οι δυο είμαστε βαθιά δημοκράτες, σεβόμενοι πάνω απ ‘όλα τις ανθρώπινες αξίες.
Φίλε Μάκη, αγάπησες την πόλη μας και αγαπήθηκες απ’ όλους γιατί ήσουν πάντοτε ευθύς και αληθινός. Ειλικρινής και καθαρός πιστός και αφοσιωμένος φίλος, απλός και γλυκομίλητος. Έτσι σε γνωρίσαμε όλοι και έτσι σε αγαπήσαμε. Γιαυτό θρηνούμε σήμερα τον άδικο και πρόωρο χαμό σου.
Αν είναι πάντοτε σκληρός ο θάνατος, εσένα στάθηκε πιο σκληρός. Μένει ως μόνη παρηγοριά η μνήμη σου και η καθαρή και έντιμη πορεία σου στη ζωή. Κι ακόμη ότι στο θάνατο δεν βγαίνει κανείς νικητής.
Πολλοί όμως κατορθώνουν να βγουν νικητές στον αγώνα της ζωής.
Φίλε Μάκη εσύ υπήρξες ένας από αυτούς. Και στο ταξίδι σου σε συνοδεύουν οι ευχές, η αγάπη και η εκτίμηση όλης της κοινωνίας. Μένουν αποτυπωμένες οι θέσεις σου στη συνείδηση όλων μας. Μένει η γλυκύτητα της μορφής σου, ο καλός σου λόγος.
Σήμερα είμαστε όλοι εδώ για να σου ευχηθούμε καλό ταξίδι.
Για να εκφράσουμε μέσα από την καρδιά μας τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου σύντροφο και στα άξια παιδιά σου.
Για να υποσχεθούμε ότι η μνήμη σου θα μείνει πάντοτε ζωντανή σε όλους εμάς.
Αγαπητέ Μάκη, χωρίς τη δική σου παρουσία, η κοινωνία μας είναι φτωχότερη, το Ληξούρι μένει πιο φτωχό. ΚΙ εγώ στο πρόσωπό σου χάνω έναν πολύτιμο φίλο και συνάδελφο.
Ένα φίλο που ήξερε να τιμά, να σέβεται, να αγωνίζεται καθημερινά για τον απλό άνθρωπο.
Καλό ταξίδι Μάκη, είμαστε υπερήφανοι που υπήρξαμε συνάδελφοι και φίλοι σου.
Καλό σου ταξίδι παλικάρι μας.

Βαγγέλης Λουκέρης

Mακης Λιατος
Mακης Λιατος