Τελικά …είμαστε απίστευτοι!

Γράφει ο ΠAYΛOΣ ΠAΠAΔATOΣ
Eπικοινωνιολόγος-οικονομολόγος

Η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές: Ή να δεχτεί τους όρους του ΔΝΤ και να κλείσει την αξιολόγηση, χωρίς να χάσουμε άλλο χρόνο, ή να πάει σε εκλογές, χωρίς να έχει κλείσει την αξιολόγηση ώστε να οδηγήσει τη χώρα σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Πιστεύω ότι στο τέλος η αξιολόγηση θα κλείσει, όσο κι αν ο κύριος Σόιμπλε, που έχει υποκαταστήσει Eurogroup και Ecofin, εύχεται το αντίθετο… Βλέποντας όμως και τα καμώματά μας, όπως αυτά εκφράζονται και από τους αγρότες μας, ίσως δικαιολογημένα πιστεύει ότι θα ξυπνήσουμε μόνο αν βρεθούμε εκτός Ευρώπης.

Έχουμε τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου, τους πλέον επιτυχημένους εφοπλιστές και αναθέτουμε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σε ανθρώπους χωρίς προσόντα και που ίσως δεν γνωρίζουν ούτε καν κολύμπι. Φυσικά το ίδιο γίνεται και με τα άλλα υπουργεία. Κάποτε είχαμε τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Μεσογείου και σήμερα δεν φτιάχνουμε ούτε βάρκες, γιατί έτσι αποφάσισε το συνδικαλιστικό καρκίνωμα της χώρας και οι σοσιαλιστικές μας κυβερνήσεις. Και είναι ντροπή να έχουμε τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του κόσμου και όχι και έναν από τους ισχυρότερους στρατιωτικούς στόλους της Μεσογείου, με αποτέλεσμα να αφήνουμε τους Τούρκους να σουλατσάρουν έξω από τα σπίτια μας. Σκεφτείτε να το είχαν κάνει αυτό στους Ισραηλινούς…

Τα δισεκατομμύρια των επιδοτήσεων στη γεωργία μετέτρεψαν τους αγρότες μας σε ‘μπράβους’ των δρόμων, αντί να αρπάξουμε την ευκαιρία και να δημιουργήσουμε την ανταγωνιστικότερη γεωργία της Ευρώπης. Όχι μόνο δεν καθετοποιήσαμε την παραγωγή μας, αλλά ούτε καν ανανεώσαμε τις καλλιέργειές μας και φθάσαμε στο γελοίο σημείο να εισάγουμε λεμόνια από την Αργεντινή, να εκτρέφουμε αγελάδες και γίδια μόνο και μόνο για τις επιδοτήσεις και να πουλάμε το λάδι μας στους Ιταλούς, οι οποίοι το συσκευάζουν και το πωλούν για χρυσάφι.

Μπορούσαμε να έχουμε διπλάσιο και καλύτερο τουρισμό, αλλά οι τράπεζές μας χρηματοδοτούσαν τους εισαγωγείς αυτοκινήτων και όχι τους ξενοδόχους, οι οποίοι κατά έναν παράξενο τρόπο, ενώ ο τουρισμός μας πάει πολύ καλά, τα ξενοδοχεία τους δεν βγάζουν κέρδος!!! Εσείς μπορείτε να μου το εξηγήσετε; Τελικά είμαστε απίστευτοι.

Σημείωση

Αντί να κοιτάξουμε να αναπτύξουμε καλές σχέσεις με την κυρία Τερέζα Μέι και τον κύριο Τραμπ, τα θλιβερά ελληνικά ΜΜΕ τούς ασκούν απαξιωτική κριτική και εύχομαι ποτέ να μην χρειαστούμε τη βοήθειά τους, γιατί τότε θα είναι πολύ αργά. Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ ανέθεσε όλα τα υπουργεία του στους πλέον έμπειρους και επιτυχημένους managers της Αμερικής. Στη χώρα μας, ο υπουργός πρέπει να μην «προκαλεί»! Πρέπει να είναι ταπεινός, φτωχός, άντε και κανένας τραγουδιάρης, και να εκπροσωπεί την Περιφέρεια της… Άνω Λαγκαδιάς! Η χώρα χρειάζεται μία δημιουργική επανάσταση που μπορούν να κάνουν μόνο οι αποδεδειγμένα έμπειροι και επιτυχημένοι. Στην αντίθετη περίπτωση, η μιζέρια μας θα διαιωνίζεται!

 

* Aπό την Real News