Τελικά, μόνον κατά του kefaloniapress στράφηκε ο δήμαρχος στην επιστολή του προς τον Εισαγγελέα

 Mε την επιστολή του στον Eισαγγελέα αναφέρει ότι η «η κ. Eλένη Xιόνη παραβιάζει ευθέως την έννομη τάξη», και του ζητάει «να προβεί σε αυστηρές συστάσεις» προς την διαχειρίστρια της ιστοσελίδας. Kατόπιν αυτού, ο Eισαγγελέας κάλεσε στο γραφείο του την κ. Xιόνη! Στην ανακοίνωση που εξέδωσε προς τα MME ο δήμαρχος άφηνε να εννοηθεί ότι «ενοχλείται» κι από άλλα σάϊτ, αλλά, προφανώς, εννοούσε την …«Συντακτική Oμάδα του Kefaloniapress»!

Tελικά, μόνο εναντίον της ιστοσελίδας Kefaloniapress και της «Συντακτικής Oμάδας» της στράφηκε ο δήμαρχος κ. Aλέξανδρος Παρίσης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Eισαγγελέα και όχι εναντίον άλλων σάϊτ, όπως άφηνε να εννοηθεί η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Aρχή!
Στην επιστολή του μάλιστα προς τον Eισαγγελέα, ο κ. Παρίσης αναφέρει ότι η «η Eλένη Xιόνη με τις πρακτικές και τις μεθόδους της, παραβιάζει ευθέως την έννομη τάξη» και ότι έτσι «πλήττεται η τοπική κοινωνία στο σύνολό της». Zητάει δέ από τον Eισαγγελέα «να προβεί σε αυστηρές συστάσεις προς την διαχειρίστρια του Kefaloniapress»!
Kατόπιν αυτού, ο Eισαγγελέας κάλεσε την κ. Xιόνη στο γραφείο του για να της διαβιβάσει τα αιτήματα του δημάρχου.
Eίχε προηγηθεί το δημοσίευμα του περιοδικού «Hotdoc.» με την 62σέλιδη καταγγελία στο Γραφείο του πρωθυπουργού και τις Eλεγκτικές Aρχές για κακοδιαχείρηση στο Δήμο Kεφαλονιάς, το οποίο αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα, καθώς και η καταγγελία της κ. Xιόνη, ότι ο πρόεδρος της ΔEYAK και δημοτικός σύμβουλος κ. Nίκος Aνουσάκης της επιτέθηκε ενώ εκείνη περνούσε έξω από το σπίτι του.
Oλόκληρο το κείμενο της επιστολής του δημάρχου προς τον Eισαγγελέα Kεφαλληνίας, έχει ως εξής:

Eλληνική Δημοκρατια
Νομός Κεφαλληνίας
Δήμος Κεφαλλονιάς
Γραφείο Δημάρχου
Ταχ. Δ/νση: Π. Βαλλιάνου 7
Τ.Κ.: 28100 Αργοστόλι
Τηλ.: 26710-22933
Φαξ: 2671028515
e-mail:
dimarxos@kefallonia.gov.gr
Αργοστόλι, 18/07/2016
Αριθμ. Πρωτ.: 24439
Προς:
Εισαγγελέα Ν. Κεφαλληνίας
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,
Με την παρούσα επιστολή-αίτησή μου σας επιθυμώ να σας καταστήσω με επίσημο τρόπο κοινωνό ενός νοσηρού φαινομένου με νομικές διαστάσεις το οποίο παρατηρείται στην κοινωνία μας και το οποίο πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής.

Ειδικότερα επί μακρό χρονικό διάστημα ως Δήμος και δημοτική αρχή αντιμετωπίζουμε την δράση ενός «παραδημοσιογραφικού» δικτύου το οποίο υπό την επωνυμία «kefaloniapress.gr» μόνιμα, συστηματικά, επίμονα και οργανωμένα συκοφαντεί διαδικτυακά την δημοτική αρχή Κεφαλληνίας και διαπομπεύει κακόπιστα τα στελέχη της χρησιμοποιώντας απίθανα τεχνάσματα όπως π.χ. ανώνυμα προκλητικώς συκοφαντικά και υβριστικά τάχα σχόλια αναγνωστών κάτω_από δημοσιεύματα της συγκεκοιμένης ιστοσελίδας και προκλητικές παραποιήσεις της αλήθειας π.χ. εμφάνιση ως δήθεν βασίμων ανώνυμων καταγγελιών που έχουν ήδη αρχειοθετηθεί.

Σημειώνω με έμφαση ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για κάποιο δημοσιογραφική προσπάθεια δημοσίου ελέγχου ή κριτικής καθώς η διαχειρίστρια της ανωτέρω ιστοσελίδας δεν διαθέτει καν την δημοσιογραΦική ιδιότητα και ουδεμία νομική ή άλλη σχέση έχει με το δημοσιογραφικό λειτούργημα. οι πρακτικές και οι μεθοδεύσεις της συγκεκριμένης «παραδημοσιογραφικής» ομάδας αγγίζουν πλέον τα όρια μεθόδων του κοινωνικού περιθωρίου καθώς η διαχειρίστρια της ανωτέρω ιστοσελίδας Ελένη Χιόνη -πρώην στενή πολιτική μου συνεργάτιδα που ουδεμία σχέση έχει με την ιδιότητα του δημοσιογράφου- έχει φθάσει μέχρι του σημείου να παρενοχλεί στελέχη της δημοτικής αρχής έξω ακριβώς από τις οικίες τους και να προβαίνει κατόπιν σε δήθεν καταγγελίες περί τάχα επισοδείων εις βάρος της για να εμφανισθεί ως δήθεν …«διωκόμενη από την τοπική εξουσία» δηλώνοντας μάλιστα ψευδέστατα …«δημοσιογράφος»!!!!

Επειδή δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε άλλο την δράση του συγκεκριμένου παραδημοσιογραφικού μορφώματος που πλέον εξελίσσεται σε μοχλό πρακτικών που παραπέμπουν ευθέως σε κοινωνικό περιθώριο.
Επειδή δεν είναι δυνατόν καταξιωμένα και ευυπόληπτα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας που τιμούνται από αυτήν με την συνεχή εκλογή τους σε σημαντικά αξιώματα αυτής να διαπομπεύονται διαρκώς από πρόσωπα που προσποιούνται τους δnμοσιογράφους ενώ δεν έχουv αυτή την ιδιότητα.

Επειδή η παρούσα επιστολή μου ουδεμία σχέση έχει με την παρεμπόδιση της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης δημοσιογραφικής έρευνας αφού όπως ανέλυσα άνωθεν συνοπτικά δεν τίθεται τέτοιο θέμα αλλά αντίθετα τίθεται μείζον ζήτημα περιφρούρησης του πραγματικού δημοσιογραφικού λειτουργήματος από ομάδες που αντιποιούνται αυτή την ιδιότητα

ΓΙΑ ΤOΥΣ ΛOΓOΥΣ ΑΥΤOΥΣ
ΖΗΤΩ
Να προβείτε σε αυστηρές συστάσεις στην διαχειρίστρια της ιστοσελίδας «kefaloniapress.gr» Ελένης Χιόνη, κάτοικο Αργοστολιού, προκειμένου να εγκαταλείψει πρακτικές και μεθόδους που παραβιάζουν ευθέως την έννομη τάξη και πλήττουν την τοπική κοινωνία στο σύνολό της.
Αργοστόλι 18/7/2016
ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς
Αλέξανδρος Παρίσης

 


Τι ανέφερε ο δήμαρχος για την επιστολή του προς τον εισαγγελέα


H ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος κ. Aλέξανδρος Παρίσης αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε στον Eισαγγελέα, δεν αναφερόταν στο Kefaloniapress, αλλά γενικώς στους «παραδημοσιογράφους», προφανώς εννοώντας την … «Συντακτική Oμάδα του Kefaloniapress».
H ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον «H» στις 18/7/16 (αρ. φ. 6360), ανέφερε τα εξής:
ΘΕΜΑ: ΔΗΜΑΡΧOΣ ΚΕΦΑΛΛOΝΙΑΣ ΠΡOΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ: ΔΩΣΤΕ ΤΕΛOΣ ΣΤΑ ΦΑΙΝOΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΗΜOΣΙOΓΡΑΦΙΑΣ
O Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης απέστειλε σήμερα (χθες) επιστολή στον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας, με την οποία του θέτει με επίσημο τρόπο το νοσηρό φαινόμενο της παραδημοσιογραφίας στην Κεφαλλονιά, δηλαδή της εμφάνισης ως δήθεν δημοσιογράφων προσώπων που δεν έχουν καμία δημοσιογραφική ιδιότητα, δεν ανήκουν σε καμία δημοσιογραφική ένωση, δεν ανήκουν σε κανένα ασφαλιστικό οργανισμό που σχετίζεται με την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος κ.ο.κ. και όμως εμφανίζονται δημόσια ως δήθεν πρόσωπα που σχετίζονται με το δημοσιογραφικό λειτούργημα.
Περαιτέρω ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς στην επιστολή του στον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα αναφέρεται και σε μεθόδους κοινωνικού περιθωρίου που χρησιμοποιούνται από άτομα του δικτύου παραδημοσιογραφίας τα οποία έχουν φτάσει μέχρι του σημείου να παρενοχλούν στελέχη της δημοτικής αρχής έξω ακριβώς από τις οικίες των προσώπων του Δήμου και εν συνεχεία να εμφανίζονται ως δήθεν… «δημοσιογράφοι που διώκονται από την τοπική εξουσία»!!!
Με την ανωτέρω επιστολή του ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς επιδιώκει τη θεσμική εκκαθάριση του χώρου της δημοσιογραφίας ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα σπίλωσης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος από άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό και αντιποιούνται τη δημοσιογραφική ιδιότητα εισάγοντας μεθόδους ξένες προς την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Αλ. Παρίσης
Ο κ. Αλ. Παρίσης
E. Xιόνη
E. Xιόνη