Τζάμπα καίει η λάμπα

Μια βόλτα σε πολλά χωριά γύρω από το Αργοστόλι μάς γυρνούν πίσω στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Είναι γνωστή η γενναιοδωρία του δημάρχου μας! Ακόμη λάμπει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός. Βέβαια, δεν μας ενημερώνει ποιος θα πληρώσει τον κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν δεν είναι ευγενική χορηγία δική του προς τους δημότες, μήπως θα πληρωθούν από τους ίδιους στους επόμενους λογαριασμούς;

Το σκηνικό αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το απόλυτο σκοτάδι που απλώνεται τα βράδια στις Λαϊκές Κατοικίες και με παλαιότερα παράπονα των κατοίκων για ανυπαρξία μιας χριστουγεννιάτικης λάμπας στην περιοχή τους. Δεν θα μπορούσε ο δήμαρχος, αφού του περισσεύουν τόσα στολίδια και τόσες κιλοβατώρες να μεριμνήσει και για αυτή την περιοχή; Άλλωστε τα κατειλημμένα εδώ και δυόμισι χρόνια κτήρια του Δήμου Αργοστολίου ηλεκτροδοτούνται και αυτά τόσο καιρό με την ίδια ευγενική του χορηγία μέσω βέβαια της τσέπης των δημοτών.

Τελικά, τα έργα και ημέρες της Δημοτικής Αρχής δεν παύουν να προκαλούν άλλοτε ερωτήματα κι άλλοτε τον γέλωτα. Οι άρχοντες μας έχουν την πεποίθηση πως απευθύνονται σε μειωμένης νοημοσύνης υπηκόους, τους οποίους με απλοϊκά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, μπορούν να χειραγωγηθούν. Από τη μια, λένε, προσπαθούν για το συμμάζεμα του Δήμου κι από την άλλη επιδεικτικά καταναλώνουν ηλεκτρικό εις βάρος της τσέπης των δημοτών. Από τη μια, μιλούν για αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και από την άλλη κάνουν ό,τι μπορούν να την υποβαθμίσουν και να την εξαφανίσουν. Παρέλαβαν κάρβουνα κι αφήνουν στάχτη.

Τόσο νοικοκυραίοι και σεστάδοι λοιπόν! Είκοσι περίπου ημέρες μετά τις γιορτές τα λαμπιόνια καίνε. Δυόμισι χρόνια ηλεκτροδότηση σε κατειλημμένα δημοτικά κτήρια. Να απορήσουμε για τα Δημοτικά τέλη; Να αναρωτηθούμε για τον προγραμματισμό; Να προβληματιστούμε για τα κίνητρα; Να αγανακτήσουμε για την προχειρότητα και την αδιαφορία; Κι όμως τζάμπα καίει η λάμπα!