Τζιχαντιστές ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου την 17χρονη Αυστριακή που εντάχθηκε στο ISIS. Είχε εκτενή παρουσία στο προπαγανδιστικό υλικό των τρομοκρατών

Τραγικό τέλος είχε η ζωή της 17χρονης Αυστριακής Samra Kesinovic (Σάμρα Κεσίνοβιτς) που ξυλοκοπήθηκε μέχρι να πεθάνει ενώ προσπαθούσε να το σκάσει από τη Raqqa (Ράκα) την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τις Αυστριακές εφημερίδες Österreich και Kronen Zeitung και το Business Insider.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω μια μεμονωμένη περίπτωση» ήταν η απάντηση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Thomas Schnöll στο Αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Η 17χρονη είχε εγκαταλείψει την Αυστρία μαζί με την φίλη της Sabina Selimovic (Σαμπρίνα Σελίμοβιτς). Τα δυο κορίτσια ήταν παιδιά Βόσνιων προσφύγων που κατέφυγαν στην Αυστρία, για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους. Οι οικογένειές τους δήλωσαν την εξαφάνισή τους πέρυσι, όταν εκείνες έφυγαν από τα σπίτια τους στη Βιέννη. «Μην μας ψάξετε. Θα υπηρετήσουμε τον Αλλάχ και θα πεθάνουμε για αυτόν», έγραφαν τα σημειώματα που άφησαν και οι δύο τους. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι είχαν επιβιβαστεί σε πτήση για την Άγκυρα και από εκεί έφτασαν κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Η Κεσίνοβιτς μάλιστα είχε εκτενή παρουσία στο προπαγανδιστικό υλικό του ISIS από τότε που εγκατέλειψε τη γενέτειρά της, τη Βιέννη, για να ενταχθεί στις τάξεις της οργάνωσης.

Αμφότερες οι έφηβες θεωρούνται πλέον νεκρές, καθώς υπήρχαν αναφορές ότι η Σελίμοβιτς έχασε τη ζωή της ενώ πολεμούσε στη Συρία, πέρυσι.

Θεωρείται πως και τα δύο κορίτσια παντρεύτηκαν τζιχαντιστές στη Συρία.

(newsbeast.gr)