Την Ιθάκη επισκέφθηκε η υποψήφια περιφερειάρχης Αλεξάνδρα Μπαλού

Αλεξάνδρα Μπαλού

Την Παρασκευή 18/1/2019 επισκέφθηκε  την Ιθάκη η υποψήφια Περιφερειάρχης επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής της ήταν το Δημοτικό Σχολείο στο Βαθύ. Στην συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς αναφέρθηκε στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις καθώς και ιδιαίτερα, στην τροπολογία των «απολύσεων» που προωθεί η κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Πρόβαλε την στήριξη της Λαϊκής συσπείρωσης  στον αγώνα των εκπαιδευτικών για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος για την κάλυψη όλων των κενών με  μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, για την κατάργηση όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς, για να είναι το πτυχίο το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του Δήμου στη καθαριότητα και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τονίστηκε ιδιαίτερα, η έλλειψη προσωπικού και μηχανημάτων – αυτοκινήτων, που έχει την βάση της στην υποχρηματοδότηση των Δήμων από την κυβέρνηση, καθώς  και στην καθυστέρηση ακόμα και των περιορισμένων προσλήψεων που είχε η ίδια υποσχεθεί. Στηλιτεύθηκε η πραχτική  της ανταποδοτικότητας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της ιδιωτικοποίησης που προωθείται στις υπηρεσίες του Δήμου.

Κατά την επίσκεψή της στο Κ.Υγείας ενημερώθηκε από τον Διευθυντή και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις ελλείψεις σε ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό. Για άλλη μια φορά και με αφορμή τα παραπάνω προβλήματα, έγινε φανερό ότι η απαξίωση των δομών υγείας από την ασκούμενη πολιτική διαχρονικά είναι στρατηγικού χαρακτήρα και γι αυτό άλλωστε δεν εισακούονται οι συνεχείς εκκλήσεις του Διευθυντή στα αρμόδια όργανα για να καλυφθούν αυτές οι ελλείψεις.

Επισκέφθηκε τέλος το εργοστάσιο αφαλάτωσης του Δήμου. Την υποψήφια Περιφερειάρχη συνόδευαν ο υπ. Περιφερειακός σύμβουλος Ιθάκης Δημήτρης Μιχαλόπουλος και τοπικά στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης.