Την Κυριακή (7/1) ο 2ος Ημιμαραθώνιος Διλινάτων

Την προσεχή Κυριακή (7/1) θα γίνει η 2η ημιμαραθώνια ορεινή πρόκληση στα Διλινάτα και 5 χλμ.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δρομέων αναφέρει:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

2nd HALF MARATHONMOUNTAIN CHALLENGE

(2η ημιμαραθώνια ορεινή πρόκληση)

«ΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΥΜΟΡΦΙΑΣ-2η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ανδρες: • 16-30 ετών • 31-40 ετών • 41-50 ετών • 51- 60 ετών • 61+

Γυναίκες: • 16 -34 • 35-45 • 45+

Επίσης θα διεξαχθούν και παιδικοί αγώνες 50 νηπίων και 100μ., Α-Β , Γ-Δ, Ε-ΣΤ Δημοτικού.

ΣΟΣ. Για 1η φορά αγώνας 5 χλμ. στην ίδια διαδρομή του ημιμαραθωνίου. Ανάβαση και κατάβαση προς το χωριό. Εκεί υπάρχει γενική κατάταξη ανδρών και γενική γυναικών.

Αφετηρία-Τερματισμός-Προσέλευση αθλητών-Εγγραφές

Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα ορίζεται η πλατεία στα Διλινατα.

Οι εγγεγραμένοι αθλητές θα παραλάβουν τους αριθμούς τους την ίδια ημέρα του αγώνα ήτοι 7/1/2018 και ώρα 8 στην πλατεία των Διλινάτων. Οι εγγραφές-δηλώσεις συμμετοχής στον σχετικό σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1G90aliLxqmh0e5bqLCS31rDdF6ENWycyHDYREEwGNTE

Για τους αγώνες των παιδιών δεν θα πραγματοποιηθούν εγγραφές απλά οι κηδεμόνες υποχρεούνται να υπογράφουν τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις για τα παιδιά τους από τις 11.30’ π.μ.-12.15’ μ.μ.

Χρόνος διεξαγωγής των αγώνων

Οι αγώνες θα διεξαχθούν ως ακολούθως: Ωρα 9 π.μ. θα λάβει χώρα ο αγώνας των 21 χλμ. και ωρα 11 π.μ. των 5 χλμ. Ωρα 12.30’ μ.μ. θα δοθεί εκκίνηση του αγώνα των παιδιών. Οσοι αθλητές του αγώνα των 21 χλμ. δεν έχουν τερματίσει εντός 5 και μισή ωρών θα περισυλλέγονται και θα οδηγούνται στην αφετηρία για λόγους ασφαλείας.

Οι αγώνες των παιδιών ευελπιστούμε αναλόγως συμμετοχής να ολοκληρωθούν εντός 30-40 λεπτών από ενάρξεώς τους.

Σταθμοί αγώνα

O αγώνας των 21χλμ θα υποστηρίζεται λόγω δυσκολίας από 5 σταθμούς με νερά ισοτονικά και μπανάνες /σταφίδες, κοκα-κόλα, κατά περίπτωση. Η σύνθεση των σταθμών και οι χιλιομετρικές αποστάσεις που θα τοποθετηθούν καθώς και αναλυτικό σκαρίφημα της διαδρομής με σχετικές υψομετρικές θα παρατεθεί προσεχώς στις τεχνικές οδηγίες του αγώνα.

Παροχές αγώνων

Ολοι οι αγώνες θα υποστηρίζονται από εθελοντές που θα καθοδηγούν, θα εποπτεύουν τους συμμετέχοντες και θα υποστηρίζουν τους σταθμούς τροφοδοσίας. Οι διαδρομές θα φέρουν σήμανση και πινακίδες όπου κρίνεται απαραίτητο ώστε να διαχωρίζονται τα αγωνιστικά γεγονότα και να μην αποπροσανατολίζονται οι δρομείς. Στην διαδρομή θα παρέχονται νερά, ηλεκτρολύτες και φρούτα. Στον τερματισμό θα προσφερθούν δωρεάν, φασολάδα, γίδα βραστή, κρασί, αναψυκτικά και νερά. Οι συμμετέχοντες όλων των αγωνιστικών γεγονότων θα λάβουν δίπλωμα και μετάλλιο συμμετοχής. Θα υπάρχει ασφαλώς η ανάλογη ιατρική υποστήριξη και παροχή πρώτων βοηθειών αν απαιτηθεί. Προσφέρεται τεχνικό μπλουζάκι σε όλους τους συμμετέχοντες και θα πρέπει να δηλωθεί στην ειδική φόρμα το μέγεθος το οποίο επιθυμούν να λάβουν. Για όλους τους δρομείς θα υπάρχει 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (με την KEFALONIANLINES και από Νυδρι-Αστακό) και στο Κτελ του νομού (μόνο για το λεωφορείο) με αποστολή email στο: vsamoli@yahoo.gr με αναλυτική αναφορά στις ημερομηνίες άφιξης αναχώρησης τους καθώς και στα προσωπικά τους στοιχεία ήτοι ονοματεπώνυμο, αριθμός οχήματος. Υπάρχουν επίσης εκπτώσεις και στα δωμάτια των ξενοδοχείων για όσους το επιθυμούν.

Κόστος συμμετοχής

15 € για τα 21 χλμ. και 5 ευρώ για τα 5 χλμ. και καταβάλλονται την μέρα του αγώνα κατά την παραλαβή του αριθμού. Στην τιμή περιλαμβάνεται το γεύμα μετά τον αγώνα με μουσική αναψυκτικά και κρασί, το τεχνικό μπλουζάκι, οι παροχές στους σταθμούς, το μετάλλιο και ο αριθμός συμμετοχής καθώς και οι σχετικές διευκολύνσεις στα ακτοπλοϊκά.

Στόχοι διοργάνωσης

Στόχος μας είναι ο κόσμος να γνωρίσει, να εξοικειωθεί και να αγαπήσει το ορεινό περιβάλλον, να εξερευνήσει το φυσικό στοιχείο στην ανόθευτη αυθεντική μορφή του, να μυηθεί στα μυστικά κάθε περιοχής που συσχετίζονται με την γεωμορφολογία, την παράδοση και τον πολιτισμό της, να στραφεί προς τον οικογενειακό-ψυχαγωγικό αθλητισμό και να γνωρίσει πανέμορφες περιοχές του νησιού μας όπως αυτή των Διλινάτων.

Παροχές

Γεύμα σε εστιατόρειο με μουσική, σταθμοί, μπλούζα, μετάλλιο.

Προσοχή για τα 5 χλμ. και τους παιδικούς δεν γίνονται εγγραφές. Ερχεστε απλώς μία ώρα πριν τους αγώνες. Δηλαδή 10 π.μ. για 5χλμ. και 11.30’ π.μ. για τους παιδικούς.