«Την πάτησε» πάλι ο ολιγάρχης δήμαρχος…

⦿ «Την πάτησε» πάλι ο ολιγάρχης δήμαρχος. Πρόβαλε από τη …ναυαρχίδα των ΜΜΕ συμφερόντων του (και καλώς), την μαθητική εφημερίδα του Συλλόγου Γονέων του χωριού του (Βλαχάτα) «Χακούνα Μαντάτα».

⦿ Η εφημερίδα όμως που την υμνεί η …ναυαρχίδα, είχε φαρδιά-πλατιά την καταγγελία του Συλλόγου που δημοσίευσε ο «Η» με τίτλο «Θεόφιλε, το Σχολείο του χωριού σου βρωμάει»!

⦿ Να δούμε, θα κάνει κάτι ο δήμαρχος για να ξεβρωμίσει το Σχολείο, ή οι γονείς και οι μαθητές θα μείνουνε …με τους ύμνους του!..

Ιβάν

Το σημείο που η εφημερίδα του Συλλόγου Γονέων Βλαχάτων καταγγέλλει στο Δήμο Αργοστολίου ότι το Σχολείο είναι εστία μόλυνσης, τη στιγμή που ο δήμαρχος Θεόφιλος εξυμνεί την εφημερίδα!..

ΘΕΜΑ: Καθαριότητα Σχολείου Βλαχάτων


Πρός:

  1. Δήμος Αργοστολίου
  2. Σχολική Επιτροπή
  3. Επικεφαλείς Παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου

Κοινοποίηση:

  1. Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων
  2. Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας
  3. ΜΜΕ
  4. Σύλλογος Καθαριστριών
  5. Εισαγγελέας

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και τα παράπονά μας για την καθαριότητα του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων, μιας και αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα και σοβαρές ελλείψεις τήρησης βασικών συνθηκών υγιεινής, που στις περισσότερες περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια ανεπάρκειας. Η καθαρίστρια που απασχολείται στο σχολείο μας, λόγω προβλημάτων υγείας, όπως μας έχει αναφερθεί, αναλαμβάνει τα καθήκοντά της μετά τη λήξη του ολοήμερου τμήματος (μετά τις 15:00). Με αποτέλεσμα οι σχολικοί χώροι να παραμένουν βρώμικοι στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μιας σχολικής ημέρας και να αποτελούν εστίες μικροβίων και μόλυνσης για τους μαθητές, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ που ορίζει την απολύμανση λόγω COVID-19 κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Επιπλέον όλοι οι χώροι του σχολείου και κυρίως οι τουαλέτες παραμένουν στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση από τη μέρα που έκλεισαν τα σχολεία με την πανδημία να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Αντιμετωπίζουμε διπλό πρόβλημα, έλλειψη καθαριότητας και απολύμανσης, σε ένα σχολείο 700 τμ με 74 μαθητές. Το πρόβλημα είναι χρόνιο και η συσσώρευση βρωμιάς το αποδεικνύει. Σαν σύλλογος γονέων έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων ενημερώνοντας τους υπεύθυνους χωρίς αποτέλεσμα. Η υγεία των παιδιών μας τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο και για αυτό ζητάμε να συμπεριληφθεί το θέμα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο και οι αρμόδιοι να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί άμεσα μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Είναι επιτακτική η ανάγκη και προφανής η υποχρέωσή σας για διασφάλιση επαρκούς καθαριότητας με προσωπικό από το πρώτο διάλειμμα ώστε να επιτυγχάνεται σε κάθε περίπτωση ο άψογος καθαρισμός όλων των σχολικών χώρων.

Εμείς οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων δεν μπορούμε και δεν προτιθέμεθα να ανεχτούμε εκπτώσεις στην υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Βλαχάτα, 5 Οκτωβρίου 2020

Με εκτίμηση

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων