Την παραίτηση της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων ζήτησε ο Τσακαλώτος με εντολή Τσίπρα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Τσακαλώτο να επικοινωνήσει με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και να της ζητήσει να διευκολύνει την κατάσταση και να παραιτηθεί από τη θέση της, έπειτα από την δίωξη που της ασκήθηκε από τη δικαιοσύνη και την δικαστική εμπλοκή της σε δεύτερη υπόθεση, στην οποία καλείται ως ύποπτη να δώσει εξηγήσεις για την διάπραξη κακουργήματος.

Η Γενική Γραμματέας ωστόσο δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να παραδώσει τα όπλα και κύκλοι της δηλώνουν ότι η ίδια αισθάνεται πως έχει το δίκιο με το μέρος της. Μάλιστα η ίδια φέρεται να έλεγε χθες το βράδυ σε συνομιλητές της ότι θα απαντήσει με συγκεκριμένα στοιχεία και ντοκουμέντα.

Κάτι που κάνει πολλούς να λένε πως η υπόθεση της επιχειρούμενης καρατόμησης της “ανεξάρτητης” γενικής γραμματέως θα προσλάβει τελικά διαστάσεις βεντέτας.

Και τούτο διότι εάν τελικά η κα Σαββαΐδου αποφασίσει να τραβήξει το σχοινί και παραμείνει στη θέση της εκμεταλλευόμενη την αυτονομία που διαθέτει, τότε η κόντρα θα είναι πλέον προσωπική με τον πρωθυπουργό αλλά και τον πολιτικό της προϊστάμενο, Ευκλείδη Τσακαλώτο που της ζήτησαν χθες ευθέως να παραιτηθεί.

Μια κατάσταση ευθείας σύγκρουσης ωστόσο μεταξύ της κυβέρνησης και της κας Σαββαϊδου αφενός θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία της ΓΓΔΕ και αφετέρου θα δώσει εικόνα σύγκρουσης της κυβέρνησης με την τρόικα, κάτι που δεν είχε αποφευχθεί ούτε στην περίπτωση του κ. Θεοχάρη και της κυβέρνησης Σαμαρά αν και στο τέλος οι τροϊκανοί έριξαν νερό στο κρασί τους. Μόνο που τώρα οι πιστωτές εμφανίζονται απρόθυμοι να κάνουν έστω και ένα βήμα πίσω απ’ όσα έχουν συμφωνηθεί με την Αθήνα και αυτό σημαίνει την πλήρη ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ και τη θωράκιση της από πολιτικές παρεμβάσεις. Και το ερώτημα είναι εάν θα προκύψει και πρόβλημα με την πρώτη αξιολόγηση…

Ενδεικτικό πάντως των πιέσεων που ασκούνται στην κυρία Σαββαϊδου να παραιτηθεί είναι και το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής».

(protothema.gr)