Την προσεχή Δευτέρα (18/4) η δίκη για την ιδιοκτησία της περιοχής στα Κηπούρια στο Πρωτοδικείο

Με ασφαλιστικά μέτρα η Μητρόπολη και με μάρτυρες τους Καμιναράδες, σταμάτησε τα έργα για τις ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια, ενώ η δίκη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περοχής, θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα 18 Απριλίου στο Πρωτοδικείο Αργοστολίου.
Η εταιρεία που θέλει να αναπτύξει Αιολικό Πάρκο στα Κηπούρια, επιχείρησε την περασμένη Τετάρτη (6/4), όπως έγραψε ο «Η» (Βλ. φύλλο 7/4), να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στην περιοχή, πράγμα που απέτρεψαν οι Καμιναράδες, αντιδρώντας δυναμικά.
οι Καμιναράδες σε σχετική ανακοίνωσή τους, αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«…Τα Κηπούρια που είναι το σύμβολό μας θα το αφήσουμε στα παιδιά μας καλύτερο απ’ ότι το πήραμε… O άνθρωπος ζει για καθαρή συνείδηση… Ετσι μένει όρθιος… Σταματήσαμε για άλλη μια φορά τα έργα της καταστροφής που θα κάψουν κάθε προοπτική, με τα σιδερένια τέρατα που θα φυτευτούν… Τη σημαία, τα ΚΗΠOΥΡΙΑ, το σύμβολό μας και το όχημα ανάπτυξης του τόπου μας, εμείς οι Καμιναράδες δεν τα πουλάμε..
Τελεία και Παύλα…».
Υπενθυμίζουμε ότι αντίθετοι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Κηπούρια είναι, εκτός από τους κατοίκους των Καμιναράτων, η Μητρόπολη, η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια.

«Οχι ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια», λένε οι Καμιναράδες
«Οχι ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια», λένε οι Καμιναράδες