Την Τρίτη το σπάσιμο του Δήμου, όπως έγραψε ο «Η»!

Aλ. Χαρίτσης

Το σπάσιμο πέντε δήμων επιβεβαίωσε χθες μιλώντας στο ρ/σ news247 ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. Όπως είπε θα σπάσουν πέντε δήμοι (Λέσβου, Σάμου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Σερβίων-Βελβεντού). Προανήγγειλε, δε, ότι η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί μεθαύριο Δευτέρα στη Βουλή για να ψηφισθεί την επόμενη μέρα (Τρίτη), όπως είχε γράψει ο «Η».

Ο κ. Χαρίτσης, μίλησε για «δίκαιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών που πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα», ενώ προανήγγειλε την σύσταση ειδικής νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, ώστε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές να δει όλο τον χάρτη των δήμων και να αντιμετωπιστούν προβλήματα εφαρμογής του Καλλικράτη».

Σχετικά με το Δήμο Κεφαλονιάς, επιβεβαιώνονται οι τελευταίες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι τρείς Δήμοι που προκύπτουν από τη διάσπαση είναι:

  •  Δήμος Αργοστολίου, με έδρα το Αργοστόλι, αποτελούμενος από τις Δημοτικές Ενότητες Αργοστολίου, Ελειού-Πρόννων, Λειβαθούς και Ομαλών.
  •  Δήμος Ληξουρίου, με έδρα το Ληξούρι, από τις δημοτικές ενότητες Παλικής και Θηναίας.
  •  Δήμος Σάμης µε έδρα τη Σάμη, από τις δημοτικές ενότητες Ερίσου, Πυλαρέων και Σάμης.

H διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς όπως και των υπόλοιπων Δήμων που διασπώνται υπάρχει σε τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης: «Εταιρικοί μετασχηματισμοί και εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου με τις διατάξεις της Οδηγίας 2014/55/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 για την έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων στο πλαίσιο δημόσιων συμβάσεων και λοιπές διατάξεις», του Υπουργείου Εσωτερικών.

O «Η» της 28ης Φεβρουαρίου (αρ. φ. 7008) με το θέμα του σπασίματος του Δήμου την προσεχή Τρίτη όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης