Τη Δευτέρα ο Γιώργος Τζωρτζάτος μιλάει για όλα. Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο ξενοδοχείο «Μουΐκης»

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος

Oπως αναμενόταν, ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πλειοψηφίας διέγραψαν χθες από την Παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Τζωρτζάτο, πρώην πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου.

Ήδη ο κ. Τζωρτζάτος ανεξαρτητοποιήθηκε παραμένοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο και μεθαύριο Δευτέρα (ώρα 2.30 μ.μ.) θα δώσει συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο ξενοδοχείο «Μουΐκης».

Οι σύμβουλοι της πλειοψηφούσης Παράταξης συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο και αποφάσισαν μέσα σε ένταση την διαγραφή του «αντάρτη» Τζωρτζάτου, με το αιτιολογικό ότι ασκεί δριμύτατη κριτική στην Δημοτική Αρχή και ότι τον τελευταίο καιρό η κριτική αυτή έχει περάσει τα εσκαμμένα. Η σύσκεψη της διαγραφής του κ. Τζωρτζάτου διήρκησε σχεδόν δύο ώρες.

Σύμφωνα με πληρφορίες ο κ. Παρίσης τηλεφώνησε στον κ. Τζωρτζάτο προχθές το βράδι και τον κάλεσε να είναι στην χθεσινή σύσκεψη του Μεγάρου, ώστε να βρεθεί «φόρμουλα συνεννόησης» και να μην υρπάξει ρήξη, πλην όμως ο κ. Τζωρτζάτος απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση του δημάρχου, λέγοντάς του ότι έτσι όπως προχώρησε για τη διαγραφή του δεν υπάρχουν περιθώρια αναστροφής.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τζωρτζάτος είχε παραιτηθεί και από μόνος του στις 20/11/2015 αλλά τότε ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης δεν είχε κάμει την παραίτησή του αποδεκτή.

Το ποτήρι ξεχείλισε με τά πρόσφατα πρωτοσέλιδα του «Η», όπου ο κ. Τζωρτζάτος έθεσε θέμα ανικανότητας ορισμένων δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης και κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για απραξία στα έργα του Φισκάρδου, αλλά και για σκόπιμη καθυστέρηση στο έργο των Λεγατάτων.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

Ο κ. Τζωρτζάτος, μετά τα όσα συνέβησαν χθες αποφάσισε να δώσει συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στα τοπικά ΜΜΕ μεθαύριο Δευτέρα και ώρα 2.30 μ.μ. Ο κ. Τζωρτζάτος θα αναφερθεί σε όλη την πορεία του στην «Ισχυρή Κεφαλονιά» και την παραίτησή του από το Λιμενικό Ταμείο, αλλά και τις συγκρούσεις που είχε με τη Δημοτική Αρχή προκειμένου να προχωρήσουν σωστά τα διάφορα έργα. Επίσης ο κ. Τζωρτζάτος θα αναφερθεί στην από δω και πέρα πορεία του στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνον.

Παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων είχαν γίνει και στην προηγούμενη (πρώτη) δημοτική θητεία της «Ισχυρής Κεφαλονιάς».


Δήλωση στον «Η»


Ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Τζωρτζάτος, έκανε χθες, αμέσως μετά τη διαγραφή του από την «Ισχυρή Κεφαλονιά», την ακόλουθη δήλωση στον «Η»:

«Η κοινωνία καταξιώνει και η κοινωνία διαγράφει, όχι οι παρατάξεις. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τον οποίο ο κεφαλονίτικος λαός μας ψήφισε. Τη Δευτέρα θα τα πούμε εφ’ όλης της ύλης».

 

Ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης και ο ανεξάρτητος ήδη δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Τζωρτζάτος σε παλιές καλές στιγμές όταν ο δήμαρχος τον αποκαλούσε «αδερφό» και τον καλούσε να φάνε μαζί «παϊδάκια»

Τα δύο πρόσφατα πρωτοσέλιδα τυ «Η» . Η Δημοτική Αρχή θεώρησε ότι ο Γ. Τζωρτζάτος ξεπέρασε τα όρια.

Παλαιότερα ο Γ. Τζωρτζάτος είχε παραιτηθεί από μόνος του, αλλά ο δήμαρχος δεν δέχθηκε την παραίτηση.