Τιμή και Δόξα στους Ριζοσπάστες!

Ξεκίνησε από χθες ο Εορτασμός της Επετείου της 21ης Μαΐου με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, παρουσία του Λυκείου των Ελληνίδων – Παράρτημα Αργοστολίου, στο Μνημείο των Ριζοσπαστών, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αργοστολίου (Δράπανο).

Στις σημερινές εκδηλώσεις την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

Το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

◼︎  ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Σήμερα:

Ώρα 8:00 π.μ.: Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα προσέλευσης 10:20 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Γαλάτεια Βέρα, Μουσικολόγος Α’/βμιας Εκπαίδευσης Νομού Κεφαλληνίας.

Ν. Χαρδαλιάς

Ώρα 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ριζοσπαστών, από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, τα Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού.

Ώρα 11:45 π.μ.: Παρέλαση σπουδαστών ΑΕΝ, μαθητών Δημοτικών – Γυμνασίων, Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής

Εκπαίδευσης Αργοστολίου – Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Κεφαλληνίας, Λυκείου των Ελληνίδων – παράρτημα Αργοστολίου, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Νοσηλευτική Σχολή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου, Ναυταθλητικός Όμιλος Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης Κεφαλληνίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Φωκάτων και λοιπών φορέων, προ των επισήμων με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Αργοστολίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, τα της τάξεως η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας και τα του λιμένος ο κ. Λιμενάρχης Αργοστολίου. Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Ευαγγελία Σαμόλη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κεφαλληνίας και Π.Ε. Ιθάκης

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

 

◼︎ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ

Ώρα 9:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κεραμειών.

Ώρα 10:00 π.μ.: Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας.

Ώρα 10:05 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

Ώρα 10:15 π.μ.: Παρέλαση

 

◼︎  ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Το πρόγραμμα του σημερινού Εορτασμού της Επετείου της 21ης Μαΐου στο Ληξούρι έχει ώς εξής:

Ώρα 8:00: Έπαρση Σημαίας στο Δημαρχείο

Ώρα 10:30: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Παντοκράτορα, όπου θα παρίστανται οι Αρχές της πόλης, αντιπροσωπείες των Σχολείων και ο λαός. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας έναντι του Ι.Ν. Παντοκράτορα.

Ομιλήτρια: Η κ. Ελένη Βαμβακά καθηγήτρια φιλόλογος στο Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης

Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ριζοσπαστών από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τα Πολιτικά Κόμματα, Σχολεία και φορείς της Πόλης.

Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή προς τιμή των Νεκρών και η Φιλαρμονική θα παιανίσει την Προσευχή των Νεκρών, τον Ύμνο των Ριζοσπαστών και τον Εθνικό Ύμνο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση τμημάτων μαθητών και λοιπών φορέων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης, εμπρός από τις Αρχές της πόλης διαμέσου της παραλιακής λεωφόρου με κατεύθυνση από το Ταχυδρομείο Ληξουρίου προς το Λιμεναρχείο Ληξουρίου με την εξής σειρά:

• Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης

• Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των δικαιωμάτων Α.με Α. «ΥΠΕΡΙΩΝ»

• Ιδιωτικό Συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο «Το Καραβάκι»

• Α’ Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου

• Β’ Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου

• Δημοτικό Σχολείο Αγίας Θέκλης

• Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου

• Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης

Ώρα 17:30: Υποστολή της Σημαίας. Τελετάρχης ορίζεται η κ. Διονυσία-Ωκεανία Μουρελάτου, Εκπαιδευτικός Α/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ

 

◼︎  ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ

Το πρόγραμμα του σημερινού Εορτασμού της Επετείου της 21ης Μαΐου στη Σάμη έχει ώς εξής:

Ωρα 9:30 π.μ.: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στα Διβαράτα ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στα Διβαράτα.

Ώρα 10:00 π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γριζάτων. Θα ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο του ριζοσπάστη Ηλία Ζερβού Ιακωβάτου από αντιπροσώπους των Αρχών και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Σάμης «Θέμος Αμούργης».

Ώρα 10.00 π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μεσοβουνίων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης

 

◼︎  ΔΗΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

Σ. Ζαχαράκη

Στις σημερινές εκδηλώσεις της Επετείου θα παραστεί ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Το πρόγραμμα του σημερινού Εορτασμού της Επετείου της 21ης Μαΐου στην Ιθακη έχει ώς εξής:

Ωρα 10:00 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (των Ξένων).

Ωρα 10:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων από τις τοπικές Αρχές, τα Σχολεία, τα Πολιτικά Κόμματα και Σωματεία.

Ωρα 11:00 π.μ.: Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας, στον παραλιακό δρόμο της κεντρικής πλατειας από τον καθηγητή Φιλολογίας του Γυμνασίου Ιθάκης, Δρ. Απόστολο Καπρούλια.

Μαθητική παρέλαση, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Κοινωφελούς Ομίλου Ιθάκης.

Μετά την παρέλαση, τμήμα ενηλίκων του χορευτικού συλλόγου «Χαρίλαος Τσιγώνιας» θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς.