Τιμητική διάκριση στον Παναγή Γασπαρινάτο, τον άνθρωπο που μας διασκέδαζε με το ακορντεόν

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, στους διοργανωτές της πολύ όμορφης και ζεστής καλλιτεχνικής βραδιάς, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας, με την ευκαιρία λήξης των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν 24 και 25 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαιδευτικές δράσεις για την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική» από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και το Λύκειο των Ελληνίδων Αργοστολίου.

Εκ μέρους της οικογένειας του αείμνηστου Παναγή Γασπαρινάτου, με ιδιαίτερη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», το Λύκειο των Ελληνίδων Αργοστολίου, το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και προσωπικά την κ. Ευρώπη Μοσχονά και τους καθηγητές κ.κ. Λάμπρο Λιάβα και Νίκο Μπούκα, για την τιμή που έκαναν στον Πατέρα μου με την απονομή τιμητικής διάκρισης, αναγνωρίζοντας την σημαντική συνεισφορά του στο λαϊκό μουσικό πολιτισμό του Νησιού μας.

Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση θα μείνει για πάντα αποτυπωμένη στη σκέψη και στις καρδιές όλων όσων αγαπήσαμε τον Παναγή Γασπαρινάτο, τον άνθρωπο που μας διασκέδασε, που ήταν παρών στις χαρές μας, που με το ακορντεόν του συνέβαλε στην γνωριμία μας με την σπουδαία λαϊκή μουσική και χορευτική παράδοση του Τόπου μας. Είμαι σίγουρος πως αν ήταν σήμερα μαζί μας θα ήταν πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος.

Αγαπητή κ. Μοσχονά, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Αργοστολίου, κ. Λιάβα, και κ. Μπούκα, συνεχίστε το δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει, για ανάδειξη της παράδοσης και του πολιτισμού μας.

Αργοστόλι 30/11/2017

Διονύσης Παν. Γασπαρινάτος

Παναγής Γασπαρινάτος