Τις πταίει; Γράφει ο Ασυμβίβαστος

Το πρόσφατο γεγονός του τραυματισμού του υπαλλήλου του Δήμου προκάλεσε λύπη και ανησυχία σε όλους. Ο ισχυρός άνεμος διέλυσε το στέγαστρο του λιμανιού και ευτυχώς απεφεύχθησαν τα χειρότερα σε ώρα ιδιαίτερης αιχμής και σε κεντρικότατο σημείο.

Οι δημότες που πληροφορήθηκαν το γεγονός πέρα από την ανησυχία που εξέφρασαν αρχικώς για την υγεία του υπαλλήλου, στη συνέχεια εξέφραζαν την βεβαιότητα τους πως ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Ιδιαιτέρως, οι δημότες που περνούν συχνά από εκεί περιγράφουν την ανύπαρκτη καθαριότητα και την περισσή σκουριά στα σίδερα του στεγάστρου και στα καθίσματα.

Εύλογο λοιπόν είναι το ερώτημα αν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος είχε εντοπίσει το πρόβλημα αυτό. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη, αν όχι. Διότι οι δημότες το συζητούν τόσο καιρό και αποφεύγουν το σημείο αυτό. Ο άμεσα υπεύθυνος που συνηθίζει τα σουλάτσα στην πόλη γιατί δεν είχε επιληφθεί του θέματος;

Όχι μόνο υπήρξε ολιγωρία ως προς τη συντήρηση αλλά στις δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος συνέστησε στους εργάτες του Δήμου να παίρνουν οπωσδήποτε τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης. Αυτό το θυμήθηκε βέβαια κατόπιν του ατυχήματος!

Έως τότε δεν υπήρξε και ιδιαίτερα πιεστικός! Στην περίπτωση αυτή έφταιγε ο άνεμος και τα ανύπαρκτα μέτρα ατομικής προστασίας.

Στην περίπτωση της μπασκέτας του γηπέδου έφταιγε …μάλλον κάποιος αντιπολιτευτικός δάκτυλος. Σε καμιά από αυτές τις περιπτώσεις και σε άλλες δεν φταίει η ανύπαρκτη συντήρηση και ο έλεγχος. Καλές είναι οι βόλτες και τα καφεδάκια να δείχνουμε στους πολίτες την εξουσία και την ύπαρξη μας. Όταν δεν συνοδεύονται από έργο για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών, τότε απλώς περισσεύει η γραφικότητα και η κομπορρημοσύνη!

Τελικώς, ετούτη η δημοτική αρχή εξελέγη για να σουλατσάρει, να φωτογραφίζεται, να χρονοτριβεί και να ρίχνει στον αέρα κούφια λόγια. Είχαν φαίνεται μεγάλη ανάγκη από δημοσιότητα και προβολή. Είτε 15 λεπτά είτε 3 χρόνια δημοσιότητας αποδεικνύουν την κενότητα και τη γραφικότητα.