Τι έγραψε ο Ιβάν για τον Αλ. Καλαφάτη

⦿ Kαλημέρα.

⦿ Πάταγος έγινε με το βιβλίο του τ. υπουργού Αλέκου Καλαφάτη κατά την προχθεσινοβραδινή παρουσίασή του στον Ιανό.

⦿ Ο «Η» έδωσε χθες τη λίστα με τους κυριότερους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, γιατί ο περισσότερος κόσμος δίψαγε να μάθει …ποιοί πήγανε, αλλά και ποιοί δεν πήγανε!..

⦿ Βέβαια, πολλοί δεν πήγανε από δω, λόγω της απόστασης, άλλωστε θα μπορέσουνε να πάνε κατά την εδώ παρουσίαση του βιβλίου.

⦿ Το βιβλίο είναι πολύ σημαντικό, γιατί ο Αλέκος Καλαφάτης ήταν και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής ζωής στο Νομό μας κι έβαλε τη σφραγίδα του σε πολλά ζητήματα του τόπου μας.

⦿ Τις περισσότερες φορές ασφαλώς θετικά, αλλά και κάποιες φορές αρνητικά.

⦿ Εφτασε στο αξίωμα του υπουργού (υφυπουργός Ανάπτυξης), ενώ διετέλεσε δύο 4ετίες δήμαρχος Αργοστολίου και δύο φορές βουλευτής.

⦿ Eίχε όμως και 5 σημαντικές ήττες, δύο από τον Γνήσιο, μία από τον Πέτρο, μία από τον Μάκη Μεταξά και μία από τον Μιχάλη Βαγγελάτο, τον αρθρογράφο του «Η».

⦿ Η πολιτική σταδιοδρομία του Αλέξανδρου με μία ματιά:

  • To 1982 βγαίνει δήμαρχος, κερδίζοντας τον Ευάγγελο Δενδρινό (Τρυπητήρη).
  • To 1986 χάνει τη Δημαρχία από τον Μιχάλη Βαγγελάτο.
  • To 1990 ξαναβγαίνει δήμαρχος Αργοστολίου, κερδίζοντας τον ιατρό Γεώργιο Κουρή.
  • To 1994 χάνει τη Νομαρχία από τον Μάκη Μεταξά.
  • To 1996 βγαίνει βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, κερδίζοντας τον βουλευτή Παναγή Μπενετάτο (ΠΑΣΟΚ) και τους υποψήφιους της Ν.Δ. Σπ. Μπεκατώρο και Β. Ματσούκη.
  • To 2000 ξαναβγαίνει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κερδίζοντας τον Στέλιο Σπαθή (ΠΑΣΟΚ) και τους υποψήφιους της Ν.Δ. Γ. Μεσσάρη και Β. Ματσούκη.
  • To 2004 χάνει τη βουλευτική έδρα από τον Πέτρο Αλιβιζάτο.
  • Το 2007 χάνει τις βουλευτικές εκλογές από τον Γνήσιο (ο Αλ. Καλαφάτης κατέβηκε τότε με τον αείμνηστο Γεράσιμο Αρσένη). Και
  • To 2014 κατεβαίνει για δήμαρχος Κεφαλονιάς, αλλά χάνει από τον Γνήσιο, ερχόμενος τρίτος (2ος Θεόφιλος Μιχαλάτος).

⦿ Λίγο αργότερα, θα παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος Κεφαλονιάς, καθώς όπως δήλωσε, δεν μπορούσε να συμμετέχει σε …σκυλοκαβγάδες!

⦿ (Εννοούσε τις μεγάλες κόντρες που γινόντουσαν στα Δημοτικά Συμβούλια).

⦿ Στην ιστορία έχουνε μείνει η κόντρα του με τον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση, η συμπόρευσή του και η κόντρα του με τον Νικόλα, αλλά και η μεγάλη αντιπαλότητά του με τις «δικές μας» εφημερίδες, παλιά με τη «Νέα Κεφαλονιά» και αργότερα με τον «Ημερήσιο».

⦿ Ωστόσο, όταν ήταν υπουργός δεν δίστασε να δηλώσει ότι «ο Ημερήσιος είναι η καλύτερη εφημερίδα»!