Τι είπε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος για τα Σχολεία

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Νήσων ανακοινώθηκαν τα εξής:

Στην επερώτηση της ΛΑ.ΣΥ. Ι.Ν. για την κατασκευή νέου κτηρίου για το Λύκειο Ληξουρίου (αντί της επισκευής του παλιού κτηρίου που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές) στη συνεδρίαση του Π.Σ.Ι.Ν. την 1/12/18 ο Περιφερειάρχης απάντησε τα εξής:

«Από την Κεφαλονιά ζητούσαν να χρηματοδοτηθούν 5 σχολεία. Ο Δήμος Κεφαλονιάς εκχώρησε στις “Κτιριακές Υποδομές” το δικαίωμα να κάνουν τα έργα των επισκευών. Εδώ τίθεται το ερώτημα: Γιατί ο Δήμος δεν αντιπρότεινε κατασκευή νέων σχολείων; Να ‘χετε υπόψη ότι στο Γυμνάσιο Αργοστολίου υπάρχει ιδιοκτησιακό πρόβλημα.

Ο Δήμος αρχικά πρότεινε το οικόπεδο του Αγ. Αντώνη στο Ληξούρι για κατασκευή του Λυκείου, μετά το πήρε πίσω.

Δε μπορώ να καταλάβω αυτό που λένε στην ανακοίνωσή τους “δε θα μπούμε μέσα στο επισκευασμένο σχολείο”. Πάντως τα σχολεία θα επισκευαστούν. Δεν είναι δικό μας θέμα».

Από ότι φαίνεται ο Περιφερειάρχης στην Πράξη αρνείται την κατασκευή νέου κτηρίου για το Λύκειο Ληξουρίου επιρρίπτοντας ευθύνες στο Δήμο αλλά και στηρίζοντας την επισκευή του παλιού κτηρίου.

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και γενικότερα οι εργαζόμενοι της Παλικής μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να συνεχίσουν και διευρύνουν το αγώνα τους για την κατασκευή νέου κτηρίου.

(Γραφείο Τύπου

Λαϊκής Συσπείρωσης Ι.Ν.)