Τι κρίμα… Στη Β’ ΕΣΚΑΗ θα παίζει ο ΑΣΚ

O Θανάσης Mουϊκης

Οριστικά τέλος ο ΑΣΚ. από το Πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΗ μετά την απόφαση του νέου Δ.Σ. της ομάδας και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Β’ Κατηγορία ΕΣΚΑ-Η.

Πέρυσι ο ΑΣΚ τερμάτισε πρώτος στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις και έχασε την άνοδο της στην Γ’ Εθνική Κατηγορία στα playoffs από τον ΝΕΟ Ληξουρίου.

Σίγουρα η απόφαση αυτή, είναι ένα μεγάλο πλήγμα για το μπάσκετ του νησιού μας, τη στιγμή που η ομάδα είχε ανεβάσει τόσο πολύ ψηλά τον πήχη στο Κεφαλονίτικο μπάσκετ.

Ετσι μετά από αυτό το γεγονός, ο ΑΣΚ υποβιβάζεται στην Β’ ΕΣΚΑΗ, ενώ στην Α1 τη νέα περίοδο τη θέση του θα πάρει η Νίκη Προαστείου.

Δείτε παρακάτω το σχόλιο του πρώην γενικού διευθυντή του ΑΣΚ κ. Θανάση Μουίκη σε συγκεκριμένη ανάρτηση στο f/b που επιβεβαιώνει τα γεγονότα:

«Μετά από 30 χρόνια παράγοντας στις ομάδες της Κεφαλονιάς είπα να ξεκουραστώ και να αφήσω νέους ανθρώπους να συνεχίσουν το έργο μου.

Ο ΑΣΚ έκανε εκλογές και το καινούργιο συμβούλιο αποφάσισε να μην κατέβει στην Α1 οπότε αυτόματα τιμωρείτε και πάει στην Β’ ΕΣΚΑ-Η. Οι ακαδημίες δυνατά όπως πάντα.

Εύχομαι καλή συνέχεια και δύναμη».

  •  Από τον ΑΣΚ εκδόθηκε χθες βράδι η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το νέο Δ.Σ. του συλλόγου Α.Σ. Κεφαλονιά, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, εύχεται σε όλα τα αθλητικά σωματεία του νομού μας- ιδιαιτέρως δε στους συλλόγους καλαθοσφαίρισης Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου & Κ.Α.Ο. 2013 – μια καλή νέα αθλητική χρονιά γεμάτη επιτυχίες.

Στο σημείο αυτό θα μας επιτρέψετε να αναφερθούμε εν συντομία σε μια περιγραφή των γεγονότων που ακολούθησαν, μετά την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς και των αθλητικών υποχρεώσεων όλων των τμημάτων, πριν από τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Μετά την αποχώρηση του ιδρυτικού μέλους του Δ.Σ. (Θανάση Μουΐκη) και με την ταυτόχρονη παραίτηση κι άλλων μελών του συμβουλίου, ο σύλλογος οδηγήθηκε αναγκαστικά (Βάσει καταστατικού) σε εκλογές για την ανάδειξη ενός νέου Δ.Σ.  που προγραμματίστηκαν , για την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018.

Κατά συνέπεια, η αποχώρηση του βασικού υποστηρικτή του Συλλόγου, η έλλειψη ικανού αριθμού αθλητών, που θα μπορούσαν να πλαισιώσουν την Ανδρική Ομάδα  της επόμενης χρονιάς, καθώς και τα ασφυκτικά πλαίσια χρόνου της Ομοσπονδίας που πίεζαν για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΗ, (η προθεσμία έληγε στις 11/7/2018, δηλ. μια ημέρα μετά τις αρχαιρεσίες), όλες αυτές οι παράμετροι οδήγησαν το νέο Δ.Σ .του σωματείου στην απόφαση (ομόφωνη), για την μη συμμετοχή της ανδρικής ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης κατηγορίας. κρίνοντας παράλληλα ότι πρέπει να δοθεί έμφαση και μεγαλύτερη βαρύτητα στην εύρυθμη λειτουργία των ακαδημιών και των λοιπών αγωνιστικών τμημάτων (παιδικό και εφηβικό). Ταυτόχρονα  με την εξέλιξη αυτή, όλα τα μέλη του Δ.Σ. δεσμεύονται  εγγράφως, να διερευνήσουν τη δυνατότητα συμμετοχής Ανδρικού Τμήματος σε χαμηλότερη αγωνιστική κατηγορία.

Εκ του Διοικητικού

Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΣΣΑΡΗΣ

Ο Γενικός Γραμματέας

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΟΥΛΙΑΣ

Φωτό από παλαιότερο ματς του ΑΣΚ