Τι κρύβεται πίσω από τη διαθήκη Τυπάλδου και έχει γίνει άνω-κάτω το Δ.Σ. Κεφαλονιάς

Επεισοδιακή η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς για την υπόθεση της διαθήκης Τυπάλδου, με την οποία παραχωρούσε το 75% του ξενοδοχείου «Συκεών», στην περιοχή Ξυλοκάστρου, που στην έκτασή του περιλαμβάνεται και η βίλα του Σικελιανού. Στις 21 Σεπτεμβρίου επρόκειτο να εκδικασθεί στο Διοικητικό Εφετείο Πάτρας προσφυγή του δήμου για την αναγνώριση της βούλησης του διαθέτη, με τον Δήμο να παραιτείται του δικογράφου.

Εύλογα η αντιπολίτευση ζήτησε ενημέρωση για την απόφαση του Δημάρχου. Η μόνη απάντηση που πήραν από την Νομική Υπηρεσία στην Οικονομική Επιτροπή που έγινε ήταν ότι το δικηγορικό γραφείο που κατ’ ανάθεση ανέλαβε την υπόθεση -αφού μέχρι τότε τη χειριζόταν η δικηγόρος του Δήμου- έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα ότι πρέπει ο Δήμος να παραιτηθεί του δικογράφου γιατί «διακυβεύο­νται σημαντικότατα συμφέροντα πολύ μεγάλης οικονομικής και πολιτιστικής σημασίας για τον Δήμο Κεφαλονιάς».

Όλες οι πλευρές της α­ντιπολίτευσης ζήτησαν να εξηγηθούν, εκτός ημερήσιας διάταξης, όλα αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τη Δημοτική Αρχή να αρνείται κατηγορηματικά λέγοντας ότι «οι λόγοι της παραίτησης είναι απόρρητοι και χειριζόμαστε την υπόθεση με σεβασμό και με την πρέπουσα σοβαρότητα», κατά δήλωση του Αντιδημάρχου, μιας και η παρουσία του Δημάρχου κ. Παρίση ήταν μόνο φυσική, αφού παρακολούθησε άφωνος την όλη διαδικασία. Αρνητική ήταν και η απάντηση στο να ενημερωθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη δικαιολογία «ότι θα ενημερωθούν οι αντίπαλοι».

Νέα ήθη…

(Από «Το Παρόν»)