Τι λέει η Λ.Σ. Ιθάκης για το λουκέτο στην Τρ. Πειραιώς

Από την Λαϊκή Συσπείρωση Ιθάκης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Όπως πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ανάμεσα στα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς που θα κλείσουν αναφέρεται και το υποκατάστημα της Ιθάκης. Είναι μια απόφαση, μέρος της γενικότερης πολιτικής της Τράπεζας, να μειώσει το κόστος λειτουργίας της ώστε να αυξήσει τα κέρδη της. Αυτή την πολιτική ακολουθεί και πανελλαδικά. Η υλοποίηση της απόφασης για κλείσιμο, θα έχει πολλαπλές συνέπειες.

Πολλοί συμπολίτες μας, που εξυπηρετούνται έως σήμερα από το υποκατάστημα, θα αναγκάζονται είτε να μεταβαίνουν στην Κεφαλονιά, είτε να εξυπηρετούνται από το μοναδικό εναπομείναν υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, με όλες τις συνέπειες συνωστισμού και ιδιαίτερα την περίοδο πανδημίας που διανύουμε.

Επιπλέον, αριθμός εργαζομένων θα χάσει την δουλειά του, σε μια ιδιαιτέρα δύσκολη περίοδο με πολύ υψηλή ανεργία ή θα αναγκαστεί να μετακινηθεί μακριά από το σπίτι του.

Έτσι λειτουργούν οι επιχειρήσεις, δυστυχώς στην “Δημοκρατία” του Καπιταλισμού, της “Ελεύθερης αγοράς”. Μοναδικό κριτήριο για αυτούς είναι το κέρδος τους. Η Εξυπηρέτηση του πολίτη και οι ανάγκες των εργαζομένων, δεν αγγίζουν τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο λαός πρέπει να βγάζει συμπεράσματα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς που ζητάνε να μην κλείσει το Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Ιθάκη.

 Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης να αντιδράσουν άμεσα.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση, η οποία είναι ουσιαστικά ο κύριος μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς, να σταματήσει άμεσα τη διαδικασία. 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΘΑΚΗΣ