Τι λέει η ΠΙΝ για το Σκορπιό

Επειδή τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν, μετ’ επιτάσεως μάλιστα, δημοσιεύματα που κατηγορούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τις υπηρεσίες της για «τρίμηνη καθυστέρηση» στην περιβαλλοντική αδειοδότηση της σκοπούμενης επένδυσης στο νησί του Σκορπιού, επιθυμούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να ενημερώσουμε τα εξής:

  •  Τα δημοσιεύματα αυτά είναι απολύτως ψευδή, συκοφαντικά και υποβολιμαία. Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε από την αδειοδοτούσα υπηρεσία της ΠΙΝ, αντιθέτως βοήθησε την αιτούσα εταιρεία με τις παρατηρήσεις της, ώστε να συμπληρωθούν οι ελλείψεις που εμφάνισε ο αρχικά υποβληθείς φάκελος μελέτης. Μετά την συμμόρφωση της αιτούσας με την υποβολή δυο ακόμη συμπληρωματικών φακέλων , εκδόθηκε άμεσα η ζητούμενη αδειοδότηση.
  • Τα δημοσιεύματα αυτά είναι αντιδεοντολογικά προσπαθώντας να διαχωρίσουν το πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό της ΠΙΝ σε «καλούς» που θέλουν την επένδυση και σπεύδουν να βοηθήσουν και σε «κακούς» που είναι κατά των επενδύσεων και βάζουν εμπόδια. Ας γνωρίζουν όλοι ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκφράζεται με ενιαίο τρόπο και εκπροσωπείται κάθε φορά από τους κατά νόμο υπεύθυνους.
  • Τα δημοσιεύματα αυτά είναι προκλητικά και ανεπίτρεπτα κάνοντας λόγο «για το γραφείο της Κέρκυρας που τους άφησε να κάνουν την επένδυση»! Ας μάθουν οι ενδιαφερόμενοι ότι οι υπηρεσίες της ΠΙΝ είτε στην Κέρκυρα είτε στην Λευκάδα ειτε αλλού προσπαθούν να κάνουν καλά την δουλειά τους. Και ετσι όπως εκαναν καλά την δουλειά τους στην φάση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης , ετσι θα κάνουν εξ ίσου καλά τη δουλειά τους και στην φάση του ελέγχου για την εφαρμογή των όρων και περιορισμών αυτής.

Δεν γνωρίζουμε αν τα δημοσιεύματα αυτά εκπορεύονται από την ίδια την εταιρεία που φερεται ότι πραγματοποιει την επενδυση, αν προέρχονται από υπερβολικό ζήλο των διάφορων υποστηρικτών η και τα δύο μαζί.

Σε κάθε περίπτωση όμως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κρίνει και θα κρίνει και στο μέλλον οποιαδήποτε επενδυτική πρόταση στην βάση της δικής της Στρατηγικής, στρατηγική που στοχεύει στην δημιουργία ενός τόπου «βιώσιμου και ελκυστικού» για τους κατοικους και τους επισκέπτες.

(Από την ΠΙΝ)