Τι λέει το Επιμελητήριο για το φυλλάδιο ενημέρωση, των «πρώϊμων» τουριστών

Στ. Σπάθης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης με την Απόφαση Νο11- 20/03/2019 συνεδρίασε και με ομόφωνη απόφαση (παρούσης και της Αντιπολίτευσης) προχώρησε  στην έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου για τους πρώιμους τουρίστες  της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Της αποφάσεως αυτής είχαν ήδη προηγηθεί απόφαση του προ συμβουλίου που έλαβε χώρα στο Βαθύ Ιθάκης, απόφαση  της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου και συναντήσεις με φορείς του τουρισμού, στις οποίες  παρόντες/ ούσες ήταν: ο κ. Ατσάρος Δημήτρης της Ομοσπονδίας Ενοικ. Καταλυμάτων, η κα Ατσάρου Κατερίνα, Πρόεδρος Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων Παλικής, ο κ. Κολαϊτης Σωκράτης,  Πρόεδρος των ΤΑΧΙ, ο κ. Στάθης Τσελέντης Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φισκάρδου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμης, κ. Τζανετάτος Δημήτρης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας, κ. Ζαπάντης.

Στο φυλλάδιο αυτό αποφασίστηκε να μην συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις των πόλεων του Αργοστολίου και του Ληξουρίου. Το ΔΣ οδηγήθηκε  στην απόφαση αυτή αποκλειστικά και μόνο διότι οι επιχειρήσεις των πόλεων βρίσκονται σε λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και αποτελούν εύκολα προσβάσιμες από τους επισκέπτες τουρίστες.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε στο Τύπο από την ημέρα λήψεώς της μέχρι και τη 1η Απρίλη όπου,  αποτέλεσε και ανοιχτή πρόσκληση προς τους επιχειρηματίες για τη πρόθεση της ένταξής τους στο φυλλάδιο. Στη προσπάθεια  αυτή συνέβαλλαν και οι Πρόεδροι των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων.

Θα ήταν βέλτιστο στη παρούσα πολιτική συγκυρία οι πρωτοβουλίες και οι  αποφάσεις του ΔΣ του Επιμελητηρίου  που έχουν σκοπό το όφελος των επαγγελματιών των νησιών μας, να μην χρησιμοποιούνται προς εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων.

Ο πρόεδρος,
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΑΘΗΣ                                                                                                                             

Ο γραμματέας,
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ