Τι λένε τα Τουρκικά ΜΜΕ

Πολύ ψηλά στην ειδησεογραφία των τουρκικών ΜΜΕ βρίσκεται η είδηση της σύλληψης του Τούρκου στις Καστανιές Έβρου. Τα τουρκικά ΜΜΕ εκφράζουν την έκπληξή τους για τη σύλληψή του.

Sabah: Πέρασε κατά λάθος τα σύνορα και συνελήφθη «Πέρασε κατά λάθος τα σύνορα και τον συνέλαβαν», αναφέρει το δημοσίευμα της Sabah. Παράλληλα το δημοσίευμα προσθέτει ότι ο υπάλληλος του Δήμου Αδριανούπολης «συνελήφθη από Έλληνες στρατιώτες στην ουδέτερη ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες επειδή πέρασε κατά λάθος στην ελληνική πλευρά ενώ χειριζόταν έναν εκσκαφέα».

«Πέρασε κατά λάθος τα σύνορα και τον συνέλαβαν», γράφει η Sabah. Στο ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο υπάλληλος του Δήμου Αδριανούπολης «συνελήφθη από Έλληνες στρατιώτες στην ουδέτερη ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες επειδή πέρασε κατά λάθος στην ελληνική πλευρά ενώ χειριζόταν έναν εκσκαφέα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το δημοσίευμα στην αγγλόφωνη έκδοση της Sabah: «Η Ελλάδα συλλαμβάνει Τούρκο δημοτικό υπάλληλο στη διάρκεια εργασιών στη μεθοριακή ουδέτερη ζώνη», είναι ο τίτλος της Daily Sabah. Παράλληλα στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο 38χρονος Μουσά Αλερίκ έκανε χωματουργικές εργασίες στο τελωνείο για την τοποθέτηση νέων σωλήνων υδροδότησης και πέρασε κατά λάθος στην ελληνική πλευρά όταν τέλειωσε τη δουλειά του, ενώ «κατασχέθηκε και ο εκσκαφέας». Παράλληλα η εφημερίδα υπενθυμίζει την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου κατηγορούμενοι για κατασκοπεία «εντείνοντας περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

«Έλληνες στρατιώτες συνέλαβαν Τούρκο χειριστή εκσκαφέα», γράφει η Sozcu.

Από την πλευρά της η Miliyet αναφέρει ότι «ο Ελληνικός στρατός συλλαμβάνει Τούρκο χειριστή εκσκαφέα στη νεκρή ζώνη». «Ο χειριστής που ήθελε να επιστρέψει από τη νεκρή ζώνη ενώ έκανε εργασίες για τοποθέτηση γραμμής υδροδότησης στο μεθοριακό πέρασμα Παζάρκιουλε στην Αδριανούπολη συνελήφθη από Έλληνες στρατιώτες», προσθέτει.

Τέλος η Huriyet κυκλοφορεί με τίτλο: «Εκσκαφέας πέρασε κατά λάθος τα σύνορα, Έλληνες στρατιώτες τον συνέλαβαν». Στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι «οι Έλληνες υποστήριξαν ότι Μούσα Αλερίκ πέρασε το όριο των οκτώ μέτρων». Ακόμη υπάρχουν δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς έχει οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ορεστιάδας και ότι έχουν πραγματοποιηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

(kontranews.gr)