Τι παίζει με τον δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο;

Αυτή είναι η φράση που ακούγεται διαρκώς, αμέσως μετά τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση και αφορά στον δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο.

Οι ζυμώσεις κυρίως στον κεντρώο χώρο και στον χώρο των ανεξάρτητων, δίνουν και παίρνουν και οι προτροπές να κατέβει υποψήφιος στη μεγάλη μάχη για την προεδρία της ΚΕΔΕ το 2024 είναι πάρα πολλές.

Τι ακούγεται για τον Γιάννη Κωνσταντάτο;

  • Oτι είναι εκπρόσωπος μια ς νέας γενιάς, διεκδικητικής και τεχνοκρατικής ταυτόχρονα, που θέλει να φέρει φρέσκο αέρα στην αυτοδιοίκηση.
  • Oτι έχει κερδίσει την αποδοχή του μεγαλύτερου τμήματος του πολιτικού φάσματος, καθώς παρότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και φυσικά έχει κεντροαριστερές καταβολές, ξέρει να συζητά και να συνεργάζεται και με τη ΝΔ και με το ΣΥΡΙΖΑ.
  • Oτι μπορεί να εκφράσει μια πολύ μεγάλη μερίδα των δημάρχων που δεν ικανοποιούνται με τα χρίσματα των κομμάτων, διεκδικούν και κάνουν σημαία την ανεξαρτησία τους.
  • Oτι κέρδισε τις εκλογές με το θεαματικό ποσοστό 73% από τον πρώτο γύρο
  • Oτι στα όρια του δήμου του βρίσκεται σε εξέλιξη ένα τεράστιο project, το οποίο διεκδίκησε και έφερε ο ίδιος ως δήμαρχος, που δεν θα αλλάξει μόνο την εικόνα της παραλίας, αλλά θα αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης για ολόκληρη την χώρα. Ένα έργο με απίστευτο συμβολισμό και ουσία ταυτόχρονα, από το οποίο όμως κέρδισε και σημαντικά ανταποδοτικά έργα για τον δήμο και τους πολίτες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης.
  • Oτι ως πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία το Υμηττού (ΣΠΑΥ) όχι μόνο διαμόρφωσε ένα νέο σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο Πολιτικής Προστασίας, αλλά εξάγει πλέον τεχνογνωσία σε όποιον δήμο -σε όλη τη χώρα- ζητήσει τη βοήθεια του.

Θα ακούσει αυτές τις προτροπές, θα ακούσει τις «σειρήνες» ο Γιάννης Κωνσταντάτος και θα το πάρει απόφαση;

Θα εκφραστεί η νέα γενιά και ο προοδευτικός κεντρώος χώρος στην αυτοδιοίκηση που μπορεί να συσπειρώσει την πλειοψηφία των αιρετών;

(airetos.gr)