Τι προσπαθείς να κρύψεις, πρόεδρε;

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λούκας Νιφορατος

Στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, πολλά ήταν τα ευτράπελα εκ μέρους του προέδρου της κ. Λούκα Νιφοράτου, ο οποίος με την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ στάση που επέδειξε σχετικά με τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, τα οποία ζητήθηκαν να συζητηθούν εκ μέρους των συμβούλων Γεράσιμου Καούκη και Κώστα Διακάτου.

Λόγω της επίμονης άρνησης  του προέδρου οξύνθηκαν τα πνεύματα, με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι και η αντιπαράθεση, ενώ ο πρόεδρος «πήγαινε» προς ακύρωση της συνεδρίασης. Μετά την παρέμβαση και άλλων συμβούλων, τελικά ο κ. πρόεδρος δέχτηκε να συνεχισθεί η συνεδρίαση μέσα στο ήδη πυροδοτημένο κλίμα.

Σε ερώτηση που κατέθεσε ο σύμβουλος κ. Γεράσιμος Καούκης σχετικά με την πορεία της απόφασης που είχε ληφθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση για τη δημοπράτηση του Κυλικείου του Δραπάνου, η απάντηση ήλθε μέσα από τα δόντια του προέδρου ασαφής. Μας είπε ότι «περιμένουν κάτι χαρτιά από Τεχνική Υπηρεσία και Πολεοδομία και όταν έλθει η ώρα θα δημοπρατηθεί».

Στο ερώτημα γιατί το Κυλικείο βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, δεν δόθηκε απάντηση, ενώ όταν ρωτήθηκε τι γίνεται με τα χρήματα που εισπράττονται από τους δημότες που δέχονται «υπηρεσίες Κυλικείου» σε κηδείες και μνημόσυνα, η απάντηση, καταμασημένη, ήταν ότι «τα βάζουν στο παγκάρι»…

Σε άλλο ερώτημα σχετικά με την ύπαρξη τουαλετών και για την ανάγκη λειτουργίας τους σε χώρο κοντά στην Εκκλησία, η απάντηση ήταν ότι «υπάρχουν κάτω στο Οστεοφυλάκιο, μέσα στο Κοιμητήριο» (200 και πλέον μέτρα από την Εκκλησία) «και οι υπάρχουσες μέσα στο Κυλικείο δεν θα ανοίξουν για το κοινό».

Ο κ. πρόεδρος σε κάθε ερώτημα που καλούνταν να απαντήσει επιδείκνυε υπερβολικό εκνευρισμό και κατέβαλε κάθε προσπάθεια να αποφύγει να δώσει λογικές απαντήσεις. Απαντούσε με μισόλογα και μπερδεμένες έννοιες.

Αμεσα η κατάσταση ξέφυγε εκ μέρους του προέδρου, ο οποίος αντιδρούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης με  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ τρόπο και συμπεριφορές, ενώ οι απαντήσεις του, έδιναν το στίγμα ότι «κάτι κρύβει», με αποτέλεσμα την αποχώρηση από τη συνεδρίαση των συμβούλων Κώστα Διακάτου, Γεράσιμου Καούκη και Διονύση Παγουλάτου.

Ερωτάται λοιπόν ο κ. πρόεδρος:

  1. Ξέρει αν το υπάρχον Κυλικείο και οι κτιριακές προεκτάσεις που υπάρχουν εκεί είναι νόμιμα με σχετική πολεοδομική άδεια;
  2. Ξέρει μήπως αν το εν λόγω Κυλικείο έχει άδεια λειτουργίας;
  3. Ξέρει ότι για την παροχή υπηρεσιών και την προσφορά (πώληση) ειδών πρέπει να εκδίδονται και τα ανάλογα παραστατικά;
  4. Ξέρει που πηγαίνουν τα χρήματα που εισπράττονται;
  5. Ξέρει ότι σε δημόσιους χώρους που συναθροίζονται άνθρωποι πρέπει να υπάρχουν τουαλέτες με νόμιμες προδιαγραφές και να λειτουργούν απρόσκοπτα;

ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΚΑΤΟΣ

Σύμβουλος Δ.Κ. Αργοστολίου