Τουριστικό σκάφος «κόλλησε» στη Σκάλα

Προχθές το πρωϊ ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Πόρου για την ύπαρξη ενός προσαραγμένου σκάφους στην παραλία Σκάλας.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος όπου διαπίστωσαν ότι το επιβατηγό-τουριστικό σκάφος ”ΕΡΜΗΣ” Ν. Χαλκίδας 468 βρισκόταν προσαραγμένο περίπου 200 m αριστερά από τον οριοθετημένο δίαυλο Ε/Γ-Τ/Ρ σκαφών.

Σύμφωνα με δήλωση του κυβερνήτη, κατά τη διαδικασία νωρίτερα επιβίβασης εβδομήντα πέντε επιβατών με προορισμό τη Ζάκυνθο, διαπίστωσε εισροή υδάτων. Άμεσα, οι ανωτέρω επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και ο κυβερνήτης πραγματοποίησε εκούσια προσάραξη σε μη πολυσύχναστο σημείο της ως άνω παραλίας.

Το σκάφος στη συνέχεια, αφού πραγματοποιήθηκε προσωρινή στεγανοποίηση στον ομφαλό του δεξιού πηδαλίου με τη συνδρομή δύτη, αποκολλήθηκε με ιδίες δυνάμεις και μετακινήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Σκάλας όπου παραμένει αρόδου.

Από το περιστατικό δεν έχει προκληθεί ρύπανση μέχρι στιγμής, ενώ από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΕΡΜΗΣ” και συνελήφθη ο κυβερνήτης του, ο οποίος στη συνέχεια κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.