Τούρκικα λουκούμια με …φιγούρα την Ασσο!

Σήμερα αποκαλύπτουμε ένα γεγονός που μπορεί να  προκαλέσει διπλωματικό “τουριστικό” επεισόδιο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας!!

Η ιστορία έχει ως εξής:

Μια παρέα από την Κεφαλονιά πήγε διακοπές στη Τουρκία. Ανάμεσα στους προορισμούς που επισκέφθηκαν ήταν και η αρχαία Έφεσος..   Και όπως κάνει ο κάθε τουρίστας αγόρασαν παραδοσιακά γλυκάκια για να κεράσουν τους φίλους όταν θα επέστρεφαν στην Κεφαλονιά.. Τι πιο παραδοσιακό προϊόν στην Τουρκία από τα ..λουκούμια και μάλιστα γεμιστά με φυστίκια.

Διάλεξαν λοιπόν όμορφα κουτάκια με λαχταριστά λουκούμια, 3€ έκαστο! Καθώς όμως περιεργάζονταν τα κουτιά έμειναν με το λουκούμι στον αέρα!! Δεν πίστευαν στα μάτια τους!! Στο πίσω μέρος του κουτιού των λουκουμιών που αγόρασαν στη Τουρκία η Άσσος της Κεφαλονιάς, φιγουράριζε  ως αξιοθέατο της Εφέσου!!

Η φωτογραφία της Άσσου που βλέπετε στο κουτί πρέπει να έχει τραβηχτεί το 2000 .

Ενημερώσαμε το γραφείο της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Κουντουρά για το συμβάν και αναμένουμε δράσεις.. Πιστεύουμε ότι και μετά το δημοσίευμα θα αναλάβει δράση και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κεκάτος..

Η εταιρία που πλασάρει με τα κουτιά της την Ασσο ως Τουρκικό θέρετεο έχει έδρα τη Σμύρνη και είναι η  UĞUR BEKİRAĞA GIDA Turz. Teks. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.

Address : Tuna Mah. 5630 Sk. No:6/A Çamdibi – Bornova – İZMİR
Phone : 0232 469 30 49 Fax : 0232 469 30 48
E-mail : bekiraga@windowslive.com   http://www.bekiraga.com.tr/

Δεν είναι δυνατόν μια εταιρία  να διαφημίζει προϊόντα της χρησιμοποιώντας τα θέρετρα ή τους πολιτιστικούς θησαυρούς μιας άλλη χώρας. Πρόκειται για εξαπάτηση!  Τα κουτιά των λουκουμιών της συγκεκριμένης τούρκικης βιοτεχνίας με την Άσσο ως θέρετρο της Εφέσου θα πρέπει να αποσυρθούν απο το εμπόριο ΣΗΜΕΡΑ! Και αυτό ωφείλουμε να το ζητήσουμε επισήμως και αρμοδίως και ως Δήμος και ως Κυβέρνηση!