Τούρκοι έκαψαν τη γαλλική σημαία αντί για την ολλανδική!

Έχουν τα ίδια χρώματα, και δεν θέλει πολύ να μπερδευτεί ένας έξαλλος Τούρκος!

Και να που έγινε το… κακό, όταν εξαγριωμένοι, με τη στάση της Ολλανδίας, Τούρκοι αποφάσισαν να κάψουν την ολλανδική σημαία. Αλλά μπέρδεψαν τις… ρίγες και έκαψαν τη σημαία της Γαλλίας.

Στην πλατεία Τζουμχουριέτ της Σαμσούντας το περασμένο Σάββατο λίγο αφού είχε ξεσπάσει ο διπλωματικός … πόλεμος ανάμεσα στην Ολλανδία και την Τουρκία μετά την άρνηση της Χάγης να δεχτεί στο έδαφός της τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αργότερα, ακολούθησαν κι άλλα επεισόδια, όπως η απέλαση της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων.

Πήραν τη σημαία (που νόμιζαν ότι ήταν) της Ολλανδίας και προσπάθησαν να της βάλουν φωτιά. Όμως δεν τα κατάφεραν με την πρώτη. Τελικά, την έβαλαν κάτω, άρχισαν να την περιχύνουν με εύφλεκτο υγρό ώσπου κάποια στιγμή πήρε.

Μετά, άρχισαν να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας και περήφανοι ως Τούρκοι που κατάφεραν να κάψουν τη σημαία, πήγαν σπίτια τους.

Κάποιοι όμως ήταν πιο παρατηρητικοί από τους ίδιους και είδαν πως η σημαία που είχαν κάψει δεν ήταν της Ολλανδίας, αλλά της Γαλλίας.

Οι Τούρκοι την πάτησαν γιατί προφανώς ήξεραν τις μισές πληροφορίες: ότι δηλαδή η σημαία της Ολλανδίας έχει τρία χρώματα, μπλε, κόκκινο, λευκό. Τα ίδια με τη σημαία της Γαλλίας. Μόνο που η ολλανδική σημαία έχει οριζόντιες ρίγες (κόκκινο, λευκό, μπλε) και της Γαλλίας κάθετες (μπλε, λευκό, κόκκινο).

Απίστευτο: Τούρκοι έκαψαν τη γαλλική σημαία αντί για την ολλανδική!