Το αισθητήριο του αναγνώστη

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος

ΜΕΤΑ το email που έστειλε στον «Η» ο αναγνώστης μας «Τσακαλάτος» (β΄. Χθεσινό φύλλο σελ. 17) έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

 Ο αναγνώστης επεσήμανε μια λεπτομέρεια από την επίμαχη 33η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την περασμένη Τρίτη 13/11 κατά την οποία όπως αποκάλυψε ο Πολιτικός αναλυτής, ο Θ. Μιχαλάτος παρευρισκόμενος μαζί με τον Δ. Μινέτο στη συνεδρίαση, αυτοδιαψεύστηκε όταν λίγες ημέρες πριν είχε ισχυριστεί ότι ο δεύτερος τον αναπληρώνει όταν …απουσιάζει!

Να θυμίσουμε βέβαια ότι …ο Μιχαλάτος μόνος του (!) επιβεβαίωσε την αντιπολιτευτική και αυτοδιοικητική του ανεπάρκεια και φυσικά τον «Η», που πριν από καιρό είχε αναδείξει τις αντιφάσεις από συνέντευξή του, όταν προσπάθησε να δικαιολογήσει το έλλειμμα της αντιπολίτευσης που ασκείται από την παράταξη που ηγείται με τις συχνές απουσίες του ιδίου και συνεργατώντου από τις Επιτροπές και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

ΟΔ. Μινέτος πάντως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αναπλήρωσε τον απουσιάζοντα Γεράσιμο Δημητράτοεπικεφαλή της παράταξης «Ριζοσπάστες Ξανά»!

Στη συγκεκριμένη λοιπόν συνεδρίαση ο Θ. Μιχαλάτος και ο Δ. Μινέτος εκτός των άλλων δώσανε …και την απαραίτητη απαρτίαστην Οικονομική Επιτροπή ξελασπώνοντας τη Δημοτική Αρχή από το αδιέξοδο να μην συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή,αφού στη συνεδρίαση παρευρισκόταν μόνο …τρία μέλη της πλειοψηφίας, όταν απαιτούνται τουλάχιστον πέντεγια την απαρτία

Ο αναγνώστης του «Η», μεταξύ σοβαρού και αστείου, γράφει το φοβερό για τη συγκεκριμένη περίπτωση:«Ο Μινέτος πήγε για την αντιπολίτευση (εννοώντας προφανώς ως αναπληρωματικός της αντιπολίτευσης…) και ο Μιχαλάτος για …τη συμπολίτευση»!!! 

Ξέχωρα βέβαια από την χαλαρή πλευρά της υπόθεσης, η ουσία είναι ότι μπαίνοντας σιγά- σιγά στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογέςκαι με το σπάσιμο του Δήμου μετά και την επιβεβαίωση από τον υπουργό Α. Χαρίτση στηνaftodioikisi.grνα θεωρείται πλέον κάτι περισσότερο από σίγουρο, ο Θ. Μιχαλάτος με συνυποψήφιο και απέναντι του τον πλέον έμπειρο περί τα αυτοδιοικητικά στην Κεφαλονιά και αναμφισβήτητα πετυχημένο Δήμαρχο Αργοστολίου για 12 χρόνια Μάκη Φόρτε, θα περάσει….δύσκολες ώρες, με καθόλου (το αντίθετο μάλιστα…) σίγουρο το τελικό αποτέλεσμα.

Η πετυχημένη αναμφισβήτητα επιχειρηματική δραστηριότητα του Θ. Μιχαλάτου και η σύνδεσή της με ένα ισχυρό «πελατολόγιο» στην τοπική κοινωνία, δεν δείχνουν ικανά να καλύψουν την αυτοδιοικητική του ανεπάρκεια και το εμφανές έλλειμμα της απαραίτητης για να πείσει τους πολίτες εμπειρίας,ιδιαίτερα όταν έχει απέναντί του την εκ διαμέτρου αντίθετη περίπτωση του Μ. Φόρτε και αυτό ξέχωρα από τις παρενέργειες και τις αρνητικές αντιδράσεις που δημιουργεί αυτού του είδους η πρακτική με την εκδήλωση ισχύος και δύναμης με το χρήμα και όχι την αυτοδιοικητική γνώση και εμπειρία.

Και όπως είναι προφανές και δεδομένο, ο χαμένος από μια τέτοια σύγκριση και …σύγκρουση μόνο ο Φόρτες δεν θα είναι! 

Οι φήμες πάντως περί συνεργασίας των δύο ανδρών προς το παρόν δεν δείχνουν να έχουν βάση,αν και ο Μιχαλάτος πριν από λίγες ημέρες έστειλε σαφές μήνυμα προκειμένου «να επανέλθει η κανονικότητα»με το κάλεσμα για συστράτευση για«να ξανά έρθουν στο προσκήνιο όλες οι υγιείς, πολιτικές δυνάμεις του τόπου» και το κάλεσμα του για συστράτευση στους «προηγούμενους αυτοδιοικητικούς»!

Η λύση και κατ’ επέκταση η υπέρβαση για τον στόχο «της επανόδου στην κανονικότητα» βρίσκεται προφανώς στα χέρια του Θ. Μιχαλάτου!

Στην αντίθετη περίπτωση απλώς θα δοθεί τροφή στις φήμες για τις αγαστές σχέσεις του με την δημοτική ηγεσίακαι για τον πραγματικό στόχο του περί …βελούδινης μεταπολίτευσης!

Το δίλημμα προφανώς και υπάρχει αποκλειστικά, στο Μιχαλάτο: Ο σκοπός είναι το Δημαρχιλίκι, ή πως θα επιτευχθεί «η επιστροφή στην κανονικότητα» που σημαίνει όχι μόνο αλλαγή Δημοτικής Αρχής και ηγεσίας, αλλά αλλαγή στα τοπικά αυτοδιοικητικά πράγματα;

Ο αναγνώστης μας το είπε απλά …μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Ο Μινέτος πάει στην Οικονομική Επιτροπή για την αντιπολίτευση και ο Μιχαλάτος για την …συμπολίτευση» και αυτό μόνο στο χέρι του Μιχαλάτου είναι να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί!

Θ. Mιχαλάτος
Δ. Μινέτος