Το Βεζινάδικο

Δυστυχώς πριν δύο περίπου μήνες έφυγε από τη ζωή ο Λάκης Κασιανός. Ο Λάκης μαζί με τον αδελφό του Δήμο είχαν εταιρία πρατηρίων καυσίμων, ένα  στη Νότιο Ιθάκη ένα στη  βόρειο, ενώ το τρίτο εξυπηρετούσε αποκλειστικά τα σκάφη που κατέπλεαν, για ανεφοδιασμό, στο λιμάνι της Ιθάκης.

Εδώ να αναφέρουμε ότι υπάρχει και τρίτο πρατήριο στη Νότιο Ιθάκη.

Διαχειριστής της εταιρίας ήταν, δυστυχώς, ο εκλιπών.

Τώρα προκειμένου τα πρατήρια να συνεχίσουν την προμήθεια καυσίμων, θα πρέπει να γίνουν χίλιες δυό χρονοβόρες, γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε η διαχείριση να περιέλθει στον άλλο εταίρο και κληρονόμο προκειμένου να συνεχισθεί η λειτουργία των πρατηρίων.

Έτσι τα πρατήρια έκλεισαν ενώ οι διαδικασίες καθυστερούν, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια απίστευτη κατάσταση εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν.

Τα πράγματα αυτή τη στιγμή έχουν ως εξής:

  • Η Βόρειος Ιθάκη ΔΕΝ έχει πρατήριο καυσίμων!
  • καύσιμα για τα οχήματα και τα μηχανήματα τους.

Αναγκαστικά κουβαλάνε μπιτόνια στα αυτοκίνητα τους πράγμα επικίνδυνο και ρητά απαγορευμένο.

  • Οι αυτοκινητιστές της βορείου Ιθάκης, επαγγελματίας οδηγοί, ψαράδες, ενοικιαζόμενα σκάφη κλπ, είναι αναγκασμένοι να αποθηκεύουν βενζίνη ή πετρέλαιο κάτω από εντελώς ανασφαλείς συνθήκες.
  • Στη Νότια Ιθάκη, καταπλέουν γιότ για ανεφοδιασμό και φεύγουν βρίζοντας!
  • Το μοναδικό πρατήριο που ήδη λειτουργεί, δυσκολεύεται να εξυπηρετήσει την τριπλάσια πλέον ζήτηση!

Το θέμα της ζημίας που υφίσταται ο ιδιοκτήτης των εν λόγω πρατηρίων μας αφήνει εντελώς αδιάφορους!

Όμως εδώ δεν πρόκειται για τα οικονομικά του ιδιοκτήτη, αλλά για την αφόρητη ταλαιπωρία των κατοίκων της Ιθάκης και των επισκεπτών μας, πέρα από το γεγονός ότι το νησί μας έχει δυσφημισθεί αφάνταστα!

Από ότι έχουμε πληροφορηθεί το θέμα είναι καθαρά γραφειοκρατικό και όχι ουσιαστικό!

Και ερωτάμε: Τι έχει κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση και δη το επαρχείο και ο Αντιπεριφερειάρχης, η Περιφερειάρχης, ώστε να συντομευθούν οι διαδικασίες;

Τι έχει κάνει ο Βουλευτής του νομού;

Πως είναι δυνατόν εν έτη 2023 κάποιος κρατικός μανδαρίνος, προκειμένου να εφαρμόσει το γράμμα του νόμου, να ταλαιπωρεί, να δυσφημίζει και να ζημιώνει ένα ολόκληρο νησί;

Καλούμε τον καθ ύλη αρμόδιο υπουργό να παρέμβει άμεσα ώστε τα πρατήρια να ανοίξουν άμεσα και πριν τελειώσει η σεζόν!