Το Βραβείο «Οδυσσέως-Πηνελόπης» 2016 στα Πανεπιστήμια που εντόπισαν την ακριβή ημερομηνία επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη

Το ετήσιο βραβείο του Συλλόγου «Φιλομήρων Ιθάκης» «Oδυσσέως – Πηνελόπης» 2016 απονέμεται φέτος:
* Στην επιστημονική ομάδα Ελλήνων καθηγητών των Παν/μιων Αθηνών και Πατρών που με την πολυετή έρευνα χρησιμοποιώντας και στοιχεία της «NASA» εντόπισαν την ακριβή ημερομηνία της επιστροφής του Oδυσσέα στην Oμηρική ιθάκη.

Τιμόμενα πρόσωπα:
* Η επικεφαλής των ερευνών Παναγιώτα Πρέκα, επίκουρος καθηγήτρια Αστροφυσικής του Παν/μίου Αθηνών.

* Σταύρος Παπαμαρινόπουλος καθηγητής γεωφυσικής του Παν/μίου Πατρών, μέλος του Εθνικού συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας.

* Γιώργος Σαραντίτης, Ηλεκτρονικός –Μηχανικός Software Development.
Η επιστημονική ομάδα συμπληρώνεται με τους Ελένη Μητροπέτρου Δόκτωρ Γεωλογίας – Αρχαιολόγος, Παναγιωτης Μητροπέτρος Νομικός – Φιλόλογος.

* Στον σπουδαίο Καταλανό Μουσικόσυνθέτη και Βουλευτή Llouis Llachο οποίος μελοποίησε και παρουσίασε σ’όλη την Ισπανία το ποίημα «ΙΘΑΚΗ» του Κων. Καβάφη σε Μετάφραση Κάρλος Ρίμπα και διασκευή Αλέξη Σολά.

Η εκδήλωση απονομής θα γίνει στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Ιθάκης την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 8 μ.μ., ενώ η ημερομηνία απονομής στον L. Llach θα ανακοινωθεί μετά από τις Βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία.

Untitled-26_147