«Το γαρ πολύ της θλίψεως… κ. Γαλιατσάτο»

Ροδή Κράτσα

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» κ. Γαλιατσάτο, τινίζει σε ανακοίνωση της η Περιφέρειακή Αρχή της Ρόδης Κράτσα.

Η ανακοίνωση:

Αντί ο κ. Γαλιατσάτος να ντρέπεται να αναφέρεται στην εικόνα και επάρκεια των αθλητικών εγκαταστάσεων της Κέρκυρας (και  στα Ιόνια Νησιά) “πιάνεται” από μια γραφειοκρατική διαδικασία και με αντιπολιτευτική εμμονή μετά δημαγωγίας και λαϊκισμού προσπαθεί να θίξει την Περιφερειακή Αρχή.

Αυτό που καταφέρνει είναι να θυμίσει την κατάντια του ΕΑΚΚ. Αδιαφορώντας για το επίπεδο και τις ανάγκες του αθλητισμού επί πέντε χρόνια ως Περιφερειάρχης άφησε το ΕΑΚΚ “καμένη γη” με τη στέγη να μπάζει νερά, τα παρκέ διαλυμένα, με υποστηρικτικές υπηρεσίες ανύπαρκτές και με επικινδυνότητα στα υψη.

Κατανοούμε πλήρως την προσπάθεια του κ. Γαλιατσάτου να βγεί από την αφάνεια, να γλιτώσει από τις Ερινύες της απραξίας του και να παραμένει στην επικαιρότητα με τις κατά καιρούς ανυπόστατες ανακοινώσεις του για τη νέα Περιφερειάρχη, στρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Αντικείμενο της κριτικής του αυτή τη φορά, αποτελεί η ακύρωση των προγραμματισμένων για το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 Χειμερινοί Αγώνες Προαγωνιστικών Κατηγοριών, οι οποίοι θα διεξάγονταν στο κλειστό κολυμβητήριο της Κέρκυρας μετά από την απόφαση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Γαλιατσάτος απόλυτα υποκριτικός επικαλείται λόγους ακαταλληλότητας του κολυμβητηρίου, εξαιτίας έλλειψης πετρελαίου, απαραίτητου για την θέρμανση της πισίνας και ζεστού νερού στα αποδυτήρια κλπ,, χωρίς να εξηγεί τους πραγματικούς λόγους.

Αγνοεί επιδεικτικά πως προχωρήσαμε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, για την προμήθεια πετρελαίου, όταν το ζήτησε με σχετικό έγγραφό της η προηγούμενη διοίκηση του ΕΑΚΚ στις 13.12.2019.

Ακολούθως με έγκαιρες διαδικασίες η Περιφερειακή αρχή προχώρησε σε διαγωνισμό για την επιλογή μειοδότη σε χρονικό διάστημα μικρότερο  από αυτό της εποχής του κ. Γαλιατσάτου δηλ. των 4 έως 6 μηνών!

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη διαδικασία αλλά ο μειοδότης δεν προλάβαινε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες και επομένως δημιουργήθηκε ένα κενό όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του ΕΑΚΚ.

Και φυσικά, αν ο ΕΑΚΚ ήταν αποφασισμένος να διεξάγει τους αγώνες παρ’ όλη την κρίση του κορονοϊού θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το θέμα της προμήθειας του πετρελαίου από τις εισφορές των μελών του και από δωρεές.

“Κε Γαλιατσάτο, πανελληνίως ρεζίλι δεν γινόμαστε όπως προφασίζεσθε, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, αλλά για τις ημέρες και τα έργα της περιφερειακής αρχής σας που καταδίκασαν την Κέρκυρα σε τριτοκοσμικές αθλητικές εγκαταστάσεις και σε βουνά σκουπιδιών. Μην χρησιμοποιείτε το συναίσθημα των νεαρών αθλητών και των οικογενειών τους για τα μικροπολιτικά παιχνίδια σας. Απολογηθείτε για όλα όσα δεν πράξατε και ζητήστε συγνώμη. Η Περιφερειακή Αρχή τιμά τον αθλητισμό και προωθεί τη συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τόσο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, όσο και για την προώθηση αθλητικών εκδηλώσεων και του προγράμματος “Ζήσε Αθλητικά” δηλώνει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού & Νεολαίας Γιάννης Αρμενιάκος.