Το Γυμνάσιο Μεσοβουνίων στο Παρίσι

Από τις 29/01 μέχρι τις 02/02/2018 πραγματοποιήθηκε διεθνική συνάντηση στο Ιδρυμα LYCÉE PRIVÉ PAUL CLAUDEL-D’HULST στο Παρίσι στα Πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+ (2016-2019) που πραγματοποιεί το Γυμνάσιο Μεσοβουνίων με Λυκειακές τάξεις με τίτλο «Reporters without Frontiers».

Στη συνάντηση παραβρεθήκαν η συντονίστρια του προγράμματος κ. Σαμοϊλη Ελένη, καθηγήτρια Αγγλικής και η κ. Μηνιάτη Μαρίνα φιλόλογος.

Η συνάντηση αφορούσε στη σύνταξη της έκθεσης απολογισμού του προγράμματος που βρίσκεται στο δεύτερο χρόνο υλοποίησης του καθώς και στον έλεγχο των μέχρι τώρα δραστηριοτήτων και πεπραγμένων.

Οι συμμετέχοντες καθηγητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο σχολείο, να παρακολουθήσουν μάθημα και να γνωρίσουν τους Γάλλους μαθητές και συναδέλφους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Παρακολoύθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο για την εκπαιδευτική πλατφόρμα Ersilia και επισκέφτηκαν έκθεση φωτογραφίας μαθητών του σχολείου με θέμα: «Νέα Υόρκη».

Οι Γάλλοι μαθητές παρουσίασαν θεατρική παράσταση με θέμα τους πρόσφυγες σε δικό τους σενάριο. Επίσης οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στα περισσότερα αξιοθέατα του Παρισιού: Varenne, Invalides, Grand Palais, Louvre κ.τ.λ.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά από τις 28/04 έως τις 06/05/2018.