«Το δόγμα Πολάκη δεν περνάει στην Κεφαλονιά»

Αλ. Παρίσης

Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης ανακοίνωσε χθες τα ακόλουθα:

Σε σχέση με τις αστειότητες και τα φαιδρά ψεύδη απελπισμένων και καταϊδρωμένων αντιπολιτευόμενων και που δημοσιεύτηκαν από γνωστούς διαύλους, ότι δήθεν στο Δήμο Κεφαλλονιάς «χάθηκαν» περίπου 2.000.000 ευρώ που προορίζονταν για τις κατεδαφίσεις σεισμόπληκτων κτιρίων και μολονότι τα ευφάνταστα αυτά σενάρια είναι ανάξια διαψεύσεως, εντούτοις απλά και μόνο για την ιστορία σημειώνουμε τα εξής που θα προέκυπταν πανεύκολα σε όποιον διενεργούσε πραγματικό ρεπορτάζ και δεν αρκείτο στα «σενάρια» ενός φερόμενου ως αγανακτισμένου πολίτη.

Τον Ιούνιο του 2017 αυξήθηκε η πίστωση των κατεδαφίσεων κατά 1.272.000 ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ανάγκες κατεδαφίσεων, καθαιρέσεων σεισμοπλήκτων κτιρίων της Παλικής όπως αυτές είχαν καταγραφεί από την Διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κεφαλλονιάς.

Αφού έγιναν οι προβλεπόμενες μελέτες και ελήφθησαν οι σχετικές εγκρίσεις, δημοπρατήθηκε το εν λόγω έργο για την επιλογή αναδόχων την 27/02/2018.

Η διαγωνιστική διαδικασία απαιτούσε μεγάλη διάρκεια χρόνου αφού η δημοπράτηση του έργου έπρεπε να εγκριθεί από το ελεγκτικό συνέδριο λόγω ύψους ποσού (άνω του 1.000.000 ευρώ) καθώς και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Έκτοτε η διαγωνιστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη με τους χρόνους που ορίζει ο νόμος. Έχουν ληφθεί πρόσφατα οι σχετικές εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Ελεγκτικό Συνέδριο και πρόκειται σύντομα να υπογραφεί σύμβαση με τον οριστικό ανάδοχο που προέκυψε από τον διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήσαμε.

Νωρίτερα από αυτά ο Δήμος Κεφαλλονιάς είχε δημοπρατήσει και εκτελέσει από το 2015 δαπάνες κατεδαφίσεων συνολικού προϋπολογισμού περίπου 450.000 ευρώ, ποσό που προέρχεται από τα ανωτέρω χρήματα.

Κατόπιν των παραπάνω αφήνουμε όσους αναπαρήγαγαν συκοφαντίες και γελοιότητες εις βάρος του Δήμου Κεφαλλονιάς στη χλεύη των Κεφαλλονιτών. Η πολιτική ανωμαλία τερματίζεται σε λίγους μήνες και το δόγμα Πολλάκη θα περάσει στην ιστορία ως ακόμα ένα ανέκδοτο από τα πολλά που κληροδότησε στη χώρα η παρούσα κυβέρνηση.

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ