Το ΕΒΕΚΙ συμμετείχε στην εκδήλωση του Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών

Στ. Σπάθης

Σε μια πολύ σημαντική εκδήλωση του ΕΕΔΕΓΕ (Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρηματιών Φορέων) που έγινε στην Αθήνα 17 Μαρτίου, συμμετείχε το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, με την εκπρόσωπό μας κ. Ελένη Λουκέρη.

Πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες ανοίγονται για επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης στο κομμάτι της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την προώθηση των τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων.

Η πρώτη Γενική Συνέλευση του Δικτύου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έγινε σε κλίμα ενθουσιασμού. Εκπρόσωποι από όλα σχεδόν τα Επιμελητήρια της Ελλάδας συμμετείχαν στις εργασίες της Συνέλευσης.

Το μέτρο της ποσόστωσης στις πρόσφατες εκλογές των επιμελητηρίων φαίνεται πως απέδωσε με λαμπρά αποτελέσματα. Είκοσι εννέα γυναίκες συμμετέχουν στις Διοικητικές Επιτροπές και πολύ περισσότερες στα Διοικητικά Συμβούλια των περιφερειακών Επιμελητηρίων. Η αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΕΑ γέμισε με νιάτα, ομορφιά και δυναμισμό, φρέσκιες ιδέες θέληση για προσφορά και δημιουργία. Μια νέα σελίδα ανοίγει για το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών.

Η πρόεδρος Σοφία Οικονομάκου και οι κυρίες της Διοικούσης Επιτροπής του Δικτύου υποδέχτηκαν τις συναδέλφους τους με ιδιαίτερη χαρά. Η πρόεδρος παρουσίασε το Δίκτυο και τη Διοικούσα Επιτροπή και η Αντιπρόεδρος Στέλλα Μπαλάση ανέπτυξε τη φιλοσοφία και τους στόχους του Δικτύου. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι νεοαφιχθείσες κυρίες, οι οποίες αναφέρθηκαν στην επαγγελματική τους δραστηριότητα και στο Επιμελητήριο που εκπροσωπούν, εν συντομία.

Η Πρόεδρος ανέπτυξε τις πρόσφατες δράσεις του Δικτύου, μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και αναφέρθηκε στην αποστολή της Αγγλίας για την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού προγράμματος Erasmus, στο οποίο συμμετέχει το Δίκτυο, καλώντας τις αγγλομαθείς κυρίες να συμμετάσχουν. Ενημέρωσε τη συνέλευση για τη Διεθνή Συνδιάσκεψη Γυναικών, στην οποία το Δίκτυο είναι μέλος, και αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Δικτύου στην προσεχή συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία.

Όσον αφορά τις δράσεις στα περιφερειακά επιμελητήρια, η Πρόεδρος πρότεινε την επιχειρηματική εκπαίδευση και την προβολή των τοπικών προϊόντων μέσω μικρών φεστιβάλ και εκθέσεων, για την οργάνωση των οποίων έχει ήδη πάρει την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το θέμα ενθουσίασε τις παριστάμενες, πολλές από τις οποίες ανέπτυξαν τις δράσεις των Επιμελητηρίων τους στον πρωτογενή τομέα, κατέθεσαν απόψεις και δεσμεύτηκαν να μελετήσουν το θέμα της οργάνωσης εκδηλώσεων στα Επιμελητήριά τους.

Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με τη τοποθέτηση των περισσοτέρων συμβούλων και την ανταλλαγή απόψεων. Οι σύμβουλοι υποσχέθηκαν να καταθέσουν και εγγράφως τις προτάσεις τους, οι οποίες θα μελετηθούν και θα αξιολογηθούν, προκειμένου να υλοποιηθούν και αποδώσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με τη δικτύωση μεταξύ των παρισταμένων συμβούλων, οι οποίες δεν έκρυβαν τη χαρά τους για τη συμμετοχή τους στο Δίκτυο και τις προοπτικές που ανοίγονται εμπρός τους για την ενίσχυση των γυναικών επιχειρηματιών των περιφερειών τους και την προβολή των Επιμελητηρίων τους.

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής