Το θαύμα σου

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Αξίζει να το διαβάσεις… Φαίνεται σαν να σε παρακαλάω, αλλά δεν έχω τέτοια πρόθεση.

Εγώ είμαι ο σπορέας. Ρίχνω το σπόρο και εσύ αν έχεις οργώσει το χωράφι σου, έχεις πολλές πιθανότητες να φυτρώσει.

Ούτε και είμαι σίγουρος ότι ο σπόρος είναι αυτός που ήθελες. Αν ήξερες τι ήθελες θα το είχες ήδη ψάξει.

Αν γνωρίζαμε πιο λαχείο θα κερδίσει, όλοι αυτό θα αγοράζαμε.

Ο δικός μου ο σπόρος, έχει να κάνει με το θαύμα. Αν δεν το περιμένεις σε προσπερνά, το αναγνωρίζεις σε κάποιον άλλον. Εσύ το απέρριψες. Όπως έχεις απορρίψει πολλά που σου φάνηκαν παράλογα (Μη λογικά θάλεγα εγώ)και όμως συνέβηκαν.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω στη λογική, δεν με συγκινεί πια. Όσοι πιστεύουν σε αυτήν στο τέλος απογοητεύονται. Πέστε μου τι από τα παρακάτω λογικά γίνονται:

  • Αγαπάμε τον εαυτόν μας
  • Αγαπάμε τους άλλους
  • Αγαπάμε την κυτταρική ζωή
  • Αγαπάμε το περιβάλλον
  • Αγαπάμε αυτό που κάνουμε
  • Ζούμε ειρηνικά, βοηθάμε να εξαλειφθεί η πείνα, οι αρρώστιες και τόσα άλλα.

Δεν χρειάζεστε εμένα να τα θυμίσω, τα ξέρετε πολύ καλά. Κάποιοι το κάνουν θα μου πείτε. Είναι λίγοι και καταντούν γραφικοί. Κάποιοι χρειάζεται να μας πείσουν περισσότερο.

Πιστεύω στο θαύμα στο αναπάντεχο, στο απροσδόκητο,στο ανυπέρβλητο, στο φανταστικό,στο υπερφυσικό, στο απίστευτο. Γιατί θαύμα έχει γίνει για κάθε έναν που έχει γεννηθεί, επιβιώσει, αναπτυχθεί, εξελιχθεί. Γιατί θαύμα είναι η λειτουργία του εγκεφάλου και ας μην ξέρουμε ακόμη τι κάνει και πως το κάνει.

Γιατί θαύμα γίνεται όταν οι σκέψεις υλοποιούνται σε πράξεις, έργα, αντικείμενα, επικοινωνία.

Είστε έτσι και αλλιώς ένα θαύμα.

Αν το δεχτείτε αυτό, τότε θα θελήσετε να γνωρίσετε και τα άλλα θαύματα. Είναι δίπλα σας και απλόχερα σας τα δίνουν οι αισθήσεις σας.

Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε τα δικά σας τα θαύματα.

  • Τα ξεχάσατε κιόλας; Είδατε τι παθαίνει κάποιος όταν μεγαλώνει; Το πρώτο που μαθαίνει είναι, ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Ο Άγιος Βασίλης φέρνει «θαύματα» στα μικρά παιδιά και τα κάνει ευτυχισμένα. Μετά έρχεται η λογική και μερικοί «εξυπνάκηδες» και λένε στα παιδιά ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης και τα παιδιά δεν τα περιμένουν πλέον.

  • Ποια είναι τα δικά σας τα θαύματα; Εγώ ασχολούμαι με τα δικά μου. Ξέρω όμως ότι πολλά είναι προέκταση των δικών μου. Είναι επέκταση, συμπλήρωση, διόρθωση, εξέλιξη. Αν τολμήσουμε να τα εκμυστηρευτούμε, να τα εμπιστευτούμε, να επιτρέψουμε να τα επικοινωνήσουμε μεταξύ μας, να μεγαλώσουν, να γίνουν πραγματικότητα

Ο σπόρος (το θαύμα) εκτός από καλό χωράφι θέλει και νερό (συνεχή φροντίδα), βοτάνισμα (προστασία). Και τότε θα δώσει καρπούς (νέο θαύμα).

Η χρονιά που έρχεται ζητάω από τον Άγιο Βασίλη να μας φέρει στον καθένα τα θαύματα του.

Θα προσεύχομαι να μη ξεχάσει κανέναν και κανένα θαύμα. Τα έχουμε ανάγκη Όλοι.

Καλή χρονιά